UtánpótlásSport
2024. április 16.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2015-04-06 18:36

Kispest, nagy győzelem

A Honvéd hatalmasat küzdve, 2-2-es döntetlen után tizenegyesekkel legyőzte a Real Madridot a döntőben, így negyedik alkalommal nyerte meg a Puskás–Suzuki-kupát.

Nagy-Pál Tamás A serleget egyaránt három-három alkalommal elhódító Budapest Honvéd és Real Madrid találkozott a nyolcadik alkalommal megrendezett Puskás–Suzuki-kupa döntőjében. A Pancho Arénába ezúttal közel sem látogatott ki annyit néző, mint egy éve, amikor a spanyol gárda és a házigazda Puskás Akadémia fináléjával felavatták a létesítményt. A találkozó esélyesének a madridi alakulat számított és nemcsak azért, mert címvédőként érkezett a tornára, hanem azért is, mert látványos játékkal, hat gólt lőve jutott a fináléba. A kispestiek inkább a célfutballt részesítették előnyben, ami bejött, hiszen egyetlen gólt kaptak két mérkőzésen. A magyar csapat jól láthatóan ezúttal is a kontrákra rendezkedett be, és e taktika már a 7. percben eredményre vezetett: Bíró Ákos tökéletes ütemben tette be a védelem mögé a labdát, a Vajda Roland mellett álló védő elmélázott, a magyar támadó így laposan a kapuba lőtt (1-0). A tornán először hátrányba kerültek a blancók. Ezzel roppant kényelmessé vált a Honvéd helyzete – már, ha szabad ilyet mondani akkor, amikor a Real az ellenfél -, hiszen előnybe került, márpedig stratégiáját lényegében erre találták ki. A magyarok fegyelmezetten játszottak, Vajda Dániel kapusnak egyetlen  bravúrt kellett bemutatnia. Egészen a 35. percig, amikor viszont tehetetlen volt: az egész tornán kirobbanó formában játszó Daniel Gómez Alcón 12 méterről lőtt védhetetlenül a jobb alsó sarokba (1-1). A válasz azonban alig pár perc múlva érkezett! A rendkívül agilisan játszó Bíró Ákos harcolt ki szabadrúgást a bal oldalon, majd középre tekerte a labdát és Tömösvári Bálint a bal alsó sarokba csúsztatott (2-1). A második félidőben nem találta az ellenszert az egyre elkeseredettebben próbálkozó spanyol gárda a kispestiek játékára: mindig volt egy magyar láb, amelyik belelépett az utolsó passzokba és lövésekbe. Ha pedig más már nem tudott menteni, Vajda mutatott be elképesztő bravúrokat. Az utolsó negyed órára teljesen beszorult a Honvéd, a felezővonalat sem igen tudta átlépni, de csúszva-mászva harcolt, őrizte egygólos előnyét. Egészen a 74. percig, amikor bal oldali beadás után Alcónt találta meg a labda, aki közelről a hálóba fejelt; megérdemelten egyenlített a Real (2-2). Ezzel ki is alakult a rendes játékidő végeredménye, így a torna szabályainak megfelelően három-három tizenegyesrúgás következett. Magyar oldalon Hegedűs Tamás, Gergényi Bence és Bodrogi János sem hibázott, míg a spanyolok részéről ketten is, így történetes során negyedik alkalommal a Honvéd nyerte meg a trófeát.

Puskás–Suzuki-kupa, helyosztók.Az ötödik helyért: Puskás Akadémia–Panathinaikosz (görög) 2-1.A harmadik helyért: Hagi Akadémia (román)–Feyenoord (holland) 1-0. Döntő: Budapest Honvéd–Real Madrid (spanyol) 2-2, tizenegyesekkel 5-2.