UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2015-04-07 13:47

Celador: "Méltóképpen..."

Tristán  Celador nem csalódott amiatt, hogy a Real Madrid elveszítette a Puskás–Suzuki-kupa döntőjét a Budapest Honvéd ellen. Úgy érzi, a játékosai kitűnő teljesítményt nyújtottak, és méltóképpen képviselték a Király Gárdát. Puskás Ferenc emléke miatt a torna kiemelt helyet kap a madridiak versenynaptárában.

Nagy-Pál Tamás A címvédő Real Madrid U17-es korosztályának ezúttal be kellett érnie a második hellyel a Puskás–Suzuki-kupán. A Budapest Honvéd elleni döntőben ugyan kétszer is felállt hátrányból a spanyol gárda, de a 2-2-es rendes játékidő után nem bírta az idegek harcát, és a kispestiek három tizenegyesével szemben csak egyet értékesített (tudósításunk ITT). A csapat vezetőedzőjével, Tristán Celadorral (címlapfotó: puskassuzukicup.net) beszélgettünk.
SONY DSC
SONY DSC
– Nem tűnik túl csalódottnak. – Nézze, a játékosaim kitűnő teljesítményt nyújtottak. Mindent megtettünk támadásban, ami lehetséges, de eggyel kevesebb helyzetet váltottunk gólra, mint kellett volna. Gratulálok a Honvédnak, mert száz százalékot nyújtva kiegyenlített, izgalmas mérkőzésen nyert. – Ezek szerint nem az eredmény volt a legfontosabb? – A tornákat nyilván a legjobb csapat nyeri. De ebben a korban a tapasztalatszerzés legalább olyan fontos. És ebből a szempontból teljesen elégedett lehetek. Eljutottunk a döntőig, ahol a játékosaim megmutatták: magukon viselik utánpótlásunk jól felismerhető jegyeit. Mindenki láthatta, milyen is a Real Madrid futballja. – És milyen? – Technikailag minden játékosunk magas szintet képvisel. A filozófiánk az, hogy minden fiatalnak jól kell ismernie azt a stílust, amelyet az egész utánpótlásunk képvisel. Mindenkinek előre kell gondolkoznia, mert úgy hozhat jó döntéseket a pályán. – Látott a Puskás Akadémiában vagy a Budapest Honvédban olyat, aki beleillik ebbe a képbe? – Olyat igen, akiben benne van a lehetőség. De még rengeteget kellene tanulnia ahhoz, hogy egyszer a csapatunk tagja lehessen. Technikailag nagy különbséget kellene ledolgoznia, hiszen nekünk nagyon fontos a labdabirtoklás. – Egyik magyar csapatnál sem nagyon volt a labda, amikor önök ellen játszott… – A Puskás azért mutatott támadójátékot is. A Honvédnak viszont a helyzetkihasználása volt kitűnő. Valóban átadták nekünk a területet, és inkább csak védekeztek. De a mai futball ilyen. Ezzel a taktikával érvényesülni ugyanolyan értékes, így csak gratulálni tudok.
Real Madrid U171
Real Madrid U171
– Hosszú éve óta dolgozik a madridi utánpótlásban. Olyan játékosok jöttek már ki a keze alól, mint Álvaro Morata, Daniel Carvajal, Jesé Rodriguez vagy Roberto Soldado. A mostani csapatban látja az új sztárjelölteket? – Kezdjük azzal: a világ egyik legszerencsésebb emberének érzem magam amiatt, hogy ekkora tehetségekkel dolgozhattam. A kérdésére válaszolni viszont borzasztóan nehéz, mert ezek a legények még nagyon hosszú út előtt állnak. Többen is vannak, akik minden bizonnyal spanyol első ligás játékosok lesznek. A Real Madridba bekerülni azonban teljesen más kérdés, hiszen a világ egyik legjobb csapatáról beszélünk. A potenciál többekben is megvan, viszont rengeteg mindenen múlik. – Akkor azt már meg sem kérdezem, hogy látta-e a tornán az új Puskás Ferencet… – Kérdezzen inkább három könnyebbet. Viszont mindenképpen szeretném megjegyezni: klubunk filozófiájához hozzátartozik, hogy a fiataloknak ismerniük kell minden idők legjobb magyar csatárát, hiszen tevékeny részese volt a Madrid egyik aranykorszakának. Nem véletlen, hogy ez a torna már jó ideje kiemelt helyet kap a versenynaptárunkban. – Akkor találkozunk jövőre is? – Ha még én leszek a korosztály edzője, akkor mindenképp. És miért ne én lennék?