UtánpótlásSport
2024. március 19.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2015-04-07 19:46

Emléktorna Norvégiában

Idősebbek ellen állt helyt a Győri Audi ETO KC döntően serdülőkből álló kézilabdacsapata a Sandefjordban rendezett Karl Erik Böhn-emléktornán. A lányoknak a repülés, a különleges hangulat, a Larvik edzőközpontja és maga Norvégia is különleges élményt jelentett.

reb Bárcsak ne kellene megrendezni ezt viadalt… A torna léte emlékeztet arra, hogy  fájóan hamar távozott az élők sorából a norvég Karl Erik Böhn, aki a Győri ETO-t és a magyar női kézilabda-válogatottat is irányította. A leukémiából nem volt visszaút, a szakember legjobb barátja, Andreas Smeby pedig rangos utánpótlásversennyel kíván emléket állítani KEB-nek.
A felejthetetlen mester, Karl Erik Böhn
A felejthetetlen mester, Karl Erik Böhn
Magától értetődő, hogy a Rába-parti együttes is meghívót kapott a Böhn szülővárosában, Sandefjordban sorra kerülő viadalra, s hasonlóan természetes, hogy a győriek el is fogadták. Kun Attila edző vezetésével fiatal együttes utazott a messzi északra. A társulat három magabiztos győzelmet követően a döntőben kikapott a Helleruptól, így a második helyen végzett. – Győrben az 1998-as korosztály kissé lyukas, részben ezért is utaztunk egy-két évvel fiatalabbakkal – avat a részletekbe az edző. – Mindannyiunk számára tanulságos túrán vagyunk túl. Az utánpótlásban még a válogatottak is ritkán találkoznak északi együttesekkel, és különösen igaz ez a klubcsapatokra. Dán, svéd és norvég ellenfelek ellen tapasztalhatták meg a lányok, milyen a gyors északi stílus, az eltérő labdakezelés és a másféle védekezés. Kun szerint a végére kissé talán el is fáradtak, mert nehéz volt megszokni az ellenfél 5-1-es vagy 3-3-as védekezését, még ha a a győriek fel is vették a ritmust az idősebb, ugyancsak erős csapatok ellen. Érdekes tapasztalás volt fiataloknak, hogy bár ők is szeretnek kézilabdázni, az északiak főleg a játék örömért lépnek pályára. Nem ez az egyetlen élmény, amivel gazdagodtak. Tizenegy lány korábban még sosem repült, és a csapatból még senki sem járt az északi országban. Bár Győrben sem kell messze menni a példaképekért, különleges helyen, a Larvik edzőközpontjában szállásolták el őket, ahol mindenhol a norvég együttes klasszisai mosolyogtak rájuk a falról. S nem utolsósorban a torna névadójára is megemlékeztek. – Szenzációs volt a szervezés, példaértékűen adtak otthon a tornának a norvégok. Nagyon szép megnyitót koreografáltak, filmet is vetítettek Karl Erik Böhnről, amelyben a legtöbb időt a magyar válogatottal megszerzett Európa-bajnoki bronzéremnek szentelték. Vártak minket, és köszönöm a klubunknak, hogy ott lehettünk, mert a lányok érzelmileg és szakmailag is tanulságos kirándulást tehettek. Karl Erik Böhn Utánpótlás Kézilabda Torna, Sandefjord, Norvégia, április 3-6. csoportmérkőzések: Győri Audi ETO KC-Runar (norvég): 32-22, Győri Audi ETO KC-Tjølling (norvég) 30-14, Győri Audi ETO KC-Gjarg (norvég): 27 – 18. Döntő: Hellerup (dán)- Győri Audi ETO KC 26-18.

A tornán résztvevő csapat összeállítása: kapu: Binó Boglárka (1999), Büki Angyalka (2000) balszél: Moharos Vivien (1999), Rácz Adrienn (1999), Takács Inez (1998) jobbszél: Imrei Réka (1999), Afentáler Sára (2000) irányító-balátlövő: Hudák Emma (1998), Pál Tamara (2000), Lakatos Rita (1999) jobbátlövő: Takács Rebeka (1998) balátlövő: Szilovics Fanni (2000), Varga Emőke (2000) beálló: Ács Bianka (2000), Borsa Eszter (1998) Edző: Kun Attia Csapatorvos: dr. Világi Tibor Masszőr: Ney Ferenc