UtánpótlásSport
2024. április 23.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2015-04-08 18:08

Sorsoltak Szkopjéban

Első pillantásra meglehetősen nehéz Európa-bajnoki csoportba került az U17-es leány kézilabda-válogatott: Dániával, Norvégiával és Szlovákiával mérkőzik meg Macedóniában. Hajdu János szövetségi edző értékelte a sorsolást.

reb Augusztus 13-23. között Macedóniában szerepel a kontinensviadalon a budapesti selejtezőt száz százalékos teljesítménnyel abszolváló U17-es leányválogatott. A sorsolást ma tartották az Eb-helyszínén, Szkopjéban. A magyar együttes Dánia, Norvégia és Szlovákia társaságában a D csoportba került. Kevéssel a Fortuna-eseményt követően kerestük Hajdu János szövetségi edzőt, aki tőlünk értesült a beosztásról. És nem túl boldogan vette tudomásul, kik lesznek az ellenfelek. Aztán készségesen értékelt:
idokeres06
idokeres06
– A magyar serdülők rendszeresen indulnak az Olimpiai Reménységek Versenyén, ám több ország még nem versenyezteti ezt a korosztályt, így nem nagyon ismerjük a riválisokat. A nevek alapján persze nagyon erős a csoportunk, igencsak meg kell küzdeni a továbbjutásért. A dánokkal várhatóan találkozunk nyáron, a lengyelországi tornán, így talán lesz alkalmunk megismerni őket. Az a legfontosabb feladatunk, hogy feltérképezzük a riválisokat. A négyes csoportokból az első két helyezett jut a középdöntőbe, a harmadik-negyedik az alsó ágon, a 9-16. helyért folytathatja. A magyar válogatott várhatóan május végén vagy június elején három napot készül együtt, jelenleg ugyanis túl zsúfolt a program bármiféle összetartáshoz. A szakember már összeállította a menetrendet, amelyre még az elnökségnek rá kell bólintania, ám ezek szerint a lányok hosszú pihenőt kapnának a bajnoki szezont követően, és július 13-án kezdenék az Eb-felkészülést.

Leány U17-es Európa-bajnokság, Macedónia Csoportbeosztás: A csoport: Svédország, Szlovénia, Macedónia, Csehország B csoport: Oroszország, Románia, Németország, Spanyolország C csoport: Portugália, Horvátország, Franciaország, Hollandia D csoport: Dánia, Norvégia, Magyarország, Szlovákia