UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2015-04-09 19:48

Átaludt első félidő

Az U17-es leányválogatott súlyos, 5-1-es vereséget szenvedett Írországban Hollandiától az Eb-selejtező elitkörének első fordulójában. A magyar csapat gólját Krascsenics Csilla szerezte.

UP-info Hollandia volt az első ellenfele az U17-es leányválogatottnak (címlapfotó: mlsz.hu) az írországi Eb-selejtező elitkörében. Azt előre tudni lehetett, hogy Markó Edina csapatára könnyű mérkőzés nem vár a minitornán, ugyanis a hollandok mellet az írek és az angolok is nagyobb játékerőt képviselnek.
hollandok
hollandok
A narancsmezesek ezt már az ötödik percben bizonyították, amikor Fenna Kalma talált a kapuba, aki ráadásul két perc múlva Nathalie van den Heuvelt hozta kihagyhatatlan helyzetbe (0-2). Nem álltak le a hollandok a folytatásban sem, hatalmas iramot diktáltak, amit nagyon nehezen bírtak a magyar lányok, s ahogy az ilyenkor lenni szokott, sorozatosan követték el a védelmi hibákat. Ennek köszönhetően a szünet előtt Kalma és den Heuvelt is megduplázta góljai számát, gyorsan pontot rakva a mérkőzés végére (0-4). A második félidőben már nem pörgött annyira az ellenfél, minek köszönhetően honfitársaink kijöttek a szorításból, és helyzetekig is eljutottak. Persze, a holland fölény továbbra is megmaradt, aminek a 67. percben újabb gól lett az eredménye, ezt már Jamie Altelaar szerezte (0-5). Markó Edina beszélt arról honlapunknak a torna előtt (ITT), hogy a lányok mentálisan nagyon erősek, komoly hátrányban sem adják fel egy pillanatra sem, és most be is bizonyították: hajtottak a becsületgólért rendületlenül. Fáradozásaikat a 76. percben siker koronázta, Krascsenics Csilla volt eredményes, és azzal kialakult az 5-1-es végeredmény. A következő ellenfél Anglia lesz.
Krascsenics Petra
Krascsenics Petra
„Nem kezdtük túl jól a mérkőzést, tompán, lassan gondolkodva, nagy egyéni hibákkal játszottunk - értékelt a lefújás után Markó Edina az mlsz.hu-nak. Nagyon nekünk estek a hollandok, és a gyorsan bekapott két gól bármelyik csapatot megfogta volna. Ahogy minket is. Próbáltunk magunkhoz térni, de az első félidőben nem sikerült. A folytatásban rendeztük sorainkat, úgy játszottunk, ahogyan az elvárható. Voltak helyzeteink, amiből egyet sikerült értékesíteni. Összességében remek csapattól kaptunk ki, a különbség lehetett volna kisebb, de a mai napon egy félidőt átaludtunk. Bízunk benne, hogy a következő mérkőzésen ott folytatjuk, ahol ennek a végén abbahagytuk.” Leány U17-es Eb-selejtező, elitkör, 1. forduló Magyarország–Hollandia 1-5 (0-4) Gólszerzők: Krascsenics Cs. (76.) ill., Kalma (5., 27.), den Heuvelt (7., 34.), Altelaar (67.) Magyarország: Varga L. - Csányi (Szakonyi 41.), Horti, Pilán, Németh - Krascsenics P., Krascsenics Cs., Magyarics (Magyar 80.), Kun, Grúber – Kocsán. Írország–Anglia később