UtánpótlásSport
2024. március 19.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2015-04-10 17:43

Alakul a szereposztás

Neves szakemberekre bízná az utánpótlás nevelését Kocsis Máté, a kézilabda-szövetség elnökjelöltje, aki sajtótájékoztatón mutatta be a programját. A szervezet április 17-én tartja a tisztújító küldöttgyűlését.

UP-info A kézilabdázók vezetője, Vetési Iván a közelmúltban jelentette be, hogy családi okok miatt nem indul újra az elnöki posztért, s lehetséges utódaként Kocsis Mátét jelölte meg. A nyolcadik kerületi polgármester örömmel vette a megtisztelő felkérést, és húzónevekből álló stábot állított össze arra az esetre, ha ő követi a pozícióban a regnáló vezetőt – ez a forgatókönyv még úgy is borítékolhatónak tűnik, hogy nemrég Farkas Ágnes is beszállt az elnöki posztért zajló versenybe.
kocsis_mate_keziszovetseg
kocsis_mate_keziszovetseg
A csütörtöki, a Tüskecsarnokban tartott sajtótájékoztatón kiderült, hogy Pálinger Katalin és Radulovics Bojana a a női válogatott mellett a női utánpótlásban kaphatna szerepet, személyük egyúttal motivációt is jelenthetne a fiataloknak. Marosi László a férfiakkal töltene be hasonló szerepet. Oláh Sándor, az amatőrtanács elnöke a megyékkel és a sportág hátországával tartaná a kapcsolatot, ami azért fontos az elnökjelölt szerint, mert a kézilabdázók döntő többsége kerül ki ebből a körből. Bardóczy Gábor a taopénzek tervszerű felhasználásában és ellenőrzésében kapna szerepet. Kocsis elmondta, hogy folytatná az elmúlt esztendőkben elkezdett munkát. A színvonalas szakmai irányítás mellett kifejezetten erős marketingtevékenységet végezne a szövetség annak érdekében, hogy az utánpótlás-játékosok még inkább felnézhessenek a klasszisokra. Mindez növelné az utánpótlás létszámát is. Az infrastruktúrát is fejlesztené Kocsis. „Az utánpótlás-bázis továbbfejlesztésével szeretnénk elérni, hogy az ország minden tájáról bekapcsolhassuk a gyerekeket a sportág vérkeringésébe, annak érdekében szakmai adatbázist építenénk föl – hangsúlyozta az elnökjelölt. – A sajtótájékoztatót azért is tartottuk a Tüskecsarnokban, mert szeretnénk, ha ezen a helyszínen is otthonra lelne a kézilabda. Fontos az is, hogy a fővárosban legyen erős férfiklub." Kocsis tervei szerint Mocsai Lajos lenne a tiszteletbeli elnök, aki a megválasztása esetén aktív szakmai tartalommal töltené meg a teendőket. „A Testnevelési Egyetem rektori pozíciója és a Nemzeti Kézilabda Akadémia főigazgatói posztja mellett a tudományos munkát és a szakmai tapasztalataimat fordítanám a szövetség javára, beleértve az edzőképzést és a játékvezető-képzést is – mondta Mocsai. –  Kiemelkedő feladat a válogatottak menedzselése. A mi feladatunk, hogy a tehetséges magyar játékosok a sportszerű versenyeztetés elveinek betartásával kellő szerepet kaphassanak. Fontos, hogy a sportág sajátos, magyar játékkultúráját erősítsük, fejlesszük."