UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Sakk

2015-04-10 11:46

Félezren a bajnoki címért

Közel ötszáz iskolás ült asztalhoz az országos sakk-diákolimpia döntőjében. Hárman megvédték a címüket, hárman száz százalékos mérleggel nyertek, meglepetéssikerek is akadtak Miskolcon.

UP-info Rekordlétszámmal rendezték meg Miskolcon az idei országos egyéni sakk-diákolimpia döntőjét. Összesen 496 kisiskolás ült asztalhoz a Rendészeti Szakközépiskolában. A versenyeket hat korcsoportban, két kategóriában (értékszámos és amatőr) és két nemben rendezték meg.
Gaal_Hanna_Karacsonyi_Kata
Gaal_Hanna_Karacsonyi_Kata
Az értékszámosok kategóriájában három gyerkőc is bizonyította egyeduralmát, ugyanis megvédte tavalyi bajnoki címét. Majoros Rózsa, az Eszterházy Károly Főiskola Gyakorló Általános Iskola tanulója kilenc játszmából hét és fél pontot szerzett. Karácsonyi Kata (Néri Szent Fülöp Katolikus Általános Iskola) először az eggyel idősebb korosztályban ért el második helyezést, majd a saját korcsoportját diadalmaskodott. A fiúk között a korábbi korosztályos Európa-bajnok Krstulovic Alex a Kölcsey Ferenc Általános Iskolának szállította a sikert, összesen nyolc pontot gyűjtött be. Említésre méltóak a meglepetések is: a korosztályában toronymagas esélyesnek számító Csonka Balázst a győri Orosz András előzte meg, míg a nemzetközi mesterként induló Korpa Bencének sem jött össze a bajnoki cím, ugyanis vereséget szenvedett az utolsó fordulóban. Három olyan sakkozó akadt, aki száz százalékos teljesítménnyel uralta korcsoportját: Barcza Lila a Huszár Gál Iskola, Pásztor Balázs a Sárberki Általános Iskola, Divald Tamás pedig a Katona József Gimnázium büszkesége. A részletes eredményeket itt nézheti meg amatőr, illetve értékszámos kategóriában.