UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2015-04-11 17:34

„Harcoljatok, harcoljatok!”

Nem tűzött ki konkrét célt a szakvezetés a holnap kezdődő, debreceni U18-as divízió I/A-s világbajnokságon szerepelő válogatott elé. De azt ígéri: a csapat mindent megtesz, hogy a lehető legjobb eredményt érje el. A fiatalok számítanak a közönség segítségére.

Pusztai Viola „Izgalmas lesz” – véli Glen Williamson vezetőedző az április 12-én, vasárnap rajtoló debreceni U18-as divízió I/A-s jégkorong-világbajnokságról. Az elmúlt két évben két csoportot lépett fel a korosztály, de az a generáció, amely a világelit előszobájának számító divízió I/A-ba verekedte magát, időközben kiöregedett. Így most teljesen új játékoskerettel harcol a minél jobb helyezésért.
Az U18-as fiúválogatott Debrecenben Forrás: jégkorongblog.hu
Az U18-as fiúválogatott Debrecenben Forrás: jégkorongblog.hu
A szakvezetés szándékosan nem fogalmazott meg konkrét célokat, azt szeretné, hogy a lehető legjobbat hozza ki magából a csapat. Majd a játékosok a hatvan perc után felnéznek a táblára, és meglátják, az mire volt elég. A felkészítés alatt a szakmai stáb arra törekedett, hogy harcos, összetartó  keretet alakítson ki. Az edzők szerint az billentheti a mérleg nyelvét a csapat javára az éles szituációkban. Az ellenfelek – Dánia, Kazahsztán, Fehéroroszország, Norvégia és Franciaország – közül többem is jártak már korábban az A csoportban, így nagy harc várható az elsőségért. Egy-egy győzelem nüanszokon múlhat. − Csekély a különbség a csapatok között – véli Mayer Péter, a válogatott edzője. – Nekünk arra kell törekednünk, hogy a lehető legjobb formáját hozza a válogatott. Szeretnénk a legelőrébb végezni, és azért mindent meg fogunk tenni.

Az U18-as fiúválogatott kerete: Kapusok: Bors Gergely, Kiss Bence Hátvédek: Garát Zsombor, Sándor Flórián, Simotics Ferenc, Stipsicz Bence, Szabó Dávid, Szlama Dániel, Tóth Gergely. Csatárok: Bugár Gábor, Gáspár Máté, Horváth Bálint, Kiss Patrik, Kiss Zsombor, Nagy Ákos, Péter Andor, Sági Martin, Sarcia Antonino, Szabad Kevin, Szita Donát, Török Viktor, Vizi Dániel.

A főpróbán már túlvan a gárda: edzőmérkőzésen 2-0-ra kikapott Dániától, majd Ukrajnától szenvedett 6-1-es vereséget. De sokkal jobb előadásra készül: − A Dánia elleni találkozót összességében pozitívan zártuk. A magasan jegyzett, és tavaly az A-csoportból kiesett dánok ellen jó tempójú meccset játszottunk, alkalmazkodtunk a nagyobb sebességhez. Mindkét csapat próbálgatta az összeállítását, a meccs nem volt olyan éles, mintha a vébén játszottuk volna. Érdekes lesz, hogy élesben, az első napon mire megyünk velük. Az Ukrajna elleni mérkőzéssel nem vagyok maradéktalanul elégedett, bizonyos dolgokat nem sikerült úgy megvalósítani, ahogy szerettük volna. De az edzőmeccsek pont arra hivatottak, hogy lehessen csiszolni a játékot. Arra nem kellett külön felkészíteni a csapatot, hogy hazai közönség előtt játszik, az ugyanis inkább inspirálja a játékosokat, mintsem nyomná. A csapatból mindenki nagyon izgatott és éhes a sikerre. Szeretnék megmutatni, különösen itthon, hogy nem véletlenül jutottak fel a divízió I/A-ba. Az öltözői hangulat kiváló, a szurkolóknak pedig azt üzenik, érdemes lesz ellátogatniuk a világbajnokságra. Az U18-as fiúválogatott vasárnap 16.30-kor lép először jégre a debreceni világbajnokságon Dánia ellen.

Fiú U18-as divízió I/A világbajnokság, Debrecen, Jégcsarnok Vasárnap 04.12. Magyarország−Dánia 16.30 Kedd, 04.14. Magyarország−Kazahsztán 16.30 Szerda, 04.15. Magyarország–Fehéroroszország 16.30 Péntek, 04.17. Magyarország−Norvégia 16.30 Szombat, 04.18. Magyarország−Franciaország 16.30.