UtánpótlásSport
2024. április 16.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2015-04-17 14:12

A bizalom támaszával

Bekő Balázs nem találta fel a spanyolviaszt, mégis az úttörők közé tartozik itthon: bízik a fiatal tehetségekben, akik rendre jól is teljesítenek az NB I hetedik helyén álló Kecskemétben. Köztük Kitl Miklós is, aki tizenhét évesen a bő U20-as világbajnoki keretnek is tagja lett.

Nagy-Pál Tamás A még mindig csak tizenhét éves Kitl Miklós már őszi teljesítménye alapján is bekerült honlap U21-es NB I-es válogatottjába (ITT). A támadó formája tavasszal sem romlott, sőt, a Debrecen elleni – 2-1-es vereséggel véget ért – bajnokin már a második gólját szerezte idén. Vele beszélgettünk.
Kitl Miklós
Kitl Miklós
– Egy hete gólt rúgtál a Debrecennek, aztán mentél az U20-as válogatott edzőtáborába, most pedig a Nyíregyháza elleni bajnoki vár rád. Hogy bírod? – Kicsit fáradt vagyok, de összességében jól. Próbálok mindenhol helytállni. – Nem sok klub bízok itthon a fiatalokban, a Kecskemét kivétel, hiszen a gólod előtti akció a húsz éves Novák Csanádtól indult, a gólpasszt pedig a tizennyolc esztendős Szalai Dánieltől kaptad. Mi a titkotok? – Ez elsősorban a vezetőedzőnk, Bekő Balázs érdeme: bízik bennünk, és van bátorsága használni is minket. Jót tesz az önbizalmunknak, mi pedig meg akarjuk hálálni neki a lehetőséget. – Amire Bernd Storck szövetségi edző is felfigyelt, hiszen tagja letté a bő U20-as világbajnoki keretnek. Hogy telt Telkiben az összetartás? – Ez volt az első a kerethirdetés óta. A légiósok egy része most nem tudott velünk lenni. Hétfőn és kedden két-két edzésünk volt, szerdán csak egy, és csütörtökön felkészülési meccs. Azon én már nem vettem részt. A klubom kért ki, mert már egy nappal a bajnoki előtt Nyíregyházára utaztunk. – A válogatott keret egyik legfiatalabb tagja vagy. Érzel bármi hátrányt emiatt? – Csak motivál, hogy megmutassam: én is vagyok olyan jó, mint a többiek. – Ráadásul jóval több tapasztalatod van a felnőttfociban, mint néhány idősebb társadnak… – Ebben van valami, de erre nem is gondolok, nem szeretnék visszaélni vele. – A német szakemberrel hogy jössz ki? – Az első benyomásaim is igazolták azt, amit hallottam róla: vérbeli profi, aki következetesen szigorú. Jó szakembernek tartom. A passzjátékot favorizálja: minél több előre irányuló átadással jussunk gyorsan az ellenfél térfelére. Ezen kívül a stabil védekezést követeli meg.
Kitl Miklós1
Kitl Miklós1
– Attól nem félsz, hogy az edzőtábor miatt esetleg kikerülsz a kecskeméti kezdőből? Hiszen nem tudtál részt venni a héten a felkészülés nagy részén… – Nem tudom, hogy tagja leszek-e a kezdőcsapatnak, de ez szerintem nem szempont. – Kicsit megtorpant a gárda, hiszen a jó évkezdet után az elmúlt két fordulóban csak egy pontot szereztetek. Nyíregyházán mi várható? – Nagyon jól kontráznak a nyírségiek, de most nekik kell kezdeményezniük, mert nagyobb szükségük van a három pontra. Persze, mi is győzni szeretnénk, de a döntetlent sem tartom rossz eredménynek. Mi már nem eshetünk ki, nyomás nélkül játszhatunk. Kiváló a csapategységünk, mi egymásért küzdünk. – Milyen célokat fogalmaztál meg magadnak a mostani szezonra? – A legfontosabb, hogy bekerüljek az U20-as utazó keretbe, hiszen ha ott is bizonyítanék, felfigyelnének rám. Ehhez továbbra is jól kell teljesítenem Kecskeméten. Meg kell tartani a helyem a kezdőben, és minél több gólt, gólpasszt gyűjteni. Konkrét számot nem határoztam meg, csak az őszt szerettem volna túlszárnyalni, ami már most sikerült.