UtánpótlásSport
2024. március 19.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2015-04-20 13:35

Volt Tóth, lesz Tóth?

A várakozásoknak megfelelően könnyedén vívta ki az U19-es Európa-bajnokságon való szereplés jogát a magyar leány kézilabda-válogatott. A mester, ifjabb Kiss Szilárd kivételes képességű játékosnak tartja Tóth Gabriellát, de még kérdéses, hogy a kontinensviadalon is erősítheti-e a csapatot.

reb Nem tartozik a meglepetés kategóriába, hogy a törökök (33-18) és a finnek (44-28) elleni találkozót is könnyedén abszolválta az U19-es leány kézilabda-válogatott, így a társulat csont nélkül harcolta ki az Eb-részvételt Helsinkiben.
toth_gabriella01_u20.info
toth_gabriella01_u20.info
Az már sokkal inkább, hogy a második selejtezőcsoport házigazdája, Litvánia is biztosította a helyét a kontinens tizenhat legjobb csapatát felvonultató valenciai Európa-bajnokságon. A minden korosztályban jelentős erőt képviselő norvégok persze tíz góllal őket is felülmúlták, csakhogy az előzetesen esélyesebbnek tartott csehekkel éppen a továbbjutáshoz szükséges döntetlent (30-30) ért el a balti ország együttese, így a második helyen zárt. Ami a július 23-tól augusztus 2-ig zajló megméretésen a magyarok esélyeit illeti, ifjabb Kiss Szilárd szövetségi edző még nem szeretne jósolgatni, hiszen úgy gondolja: sok függ attól, kikkel kerül egy csoportba az együttes, és milyen ágat kap. A korosztály esztendeje a 15. helyen végzett az U18-as világbajnokságon, de akkor csapatnyi kulcsjátékos sérülése hiúsította meg a jó szereplést. Aki pedig látta a vb-csoportkörében mutatott teljesítményt, annak nem is kell magyarázni a kijelentést: sokkal több van ebben a társulatban. Ráadásul a selejtezőn a szövetségi kapitány rendelkezésére állt a női kézilabda üdvöskéje, Tóth Gabriella is, aki a decemberi magyar, horvát közös rendezésű felnőtt Eb-n robbantott. Kiss most azt jelzi: – Gabi kivételes képességű játékos, aki már most is sokat tett hozzá a játékhoz, és minden bizonnyal hatalmas erősítést jelentene a kontinensviadalon is. Bízunk benne, hogy az Európa-bajnokságon is szerepel a csapatban. De hogy megtalálja a helyét az együttesben, több időt kell velünk töltenie, viszont három-négy hét felkészülési idő arra elég lehet.

U19-es leány kézilabda Európa-bajnokság, Valencia, Spanyolország, július 23-augusztus 2. Résztvevők: Dánia, Fehéroroszország, Franciaország, Horvátország, Litvánia, Macedónia, Magyarország, Montenegró, Németország, Norvégia, Oroszország, Portugália, Románia, Spanyolország, Svédország, Szerbia.