UtánpótlásSport
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2015-04-23 14:12

Kirúgás Karcagon

A Karcagi SE-t csak annyiban érinti a Kun-Mediátor körül kialakult botrány, hogy a cég egyik résztulajdonosa, Kemecsi László nem vette fel a munkáját a kéthetes szabadsága után a futballszakosztály utánpótlásában, ezért megszüntették a szerződését.

Nagy-Pál Tamás Nemrég bejárta a magyar sajtót, hogy a Kun-Mediátor Kft. megkárosította ügyfeleit, ezért körözi a rendőrség a cég ügyvezetőjét, Dobrai Sándornét. Az esettel kapcsolatban Kemecsi László neve is előkerült, aki – amellett, hogy a cég résztulajdonosa – a beszámolók szerint a Karcagi SE labdarúgó-szakosztályának a vezetőedzője (címlapfotó: klbk.gportal.hu).
Karcag SE1
Karcag SE1
Az elmúlt hetek történései alapján – Győri ETO (arról ITT), Lombard Pápa (arról  ITT) – azonnal az ember eszébe ötlik a gondolat, hogy vajon újabb egyesület kerülhet bajba? A karcagiak ügyvezető elnöke, Szepesi Tibor azonnal megnyugtatott: szó sincs ilyesmiről. „Először is Kemecsi László nem volt nálunk vezetőedző, rajta kívül még kilenc-tíz szakember dolgozik a szakosztályban. Az utánpótláscsapatok koordinátoraként tevékenykedett. Az U13-as és U15-ös korosztálynak volt kiemelt szakmai vezetője, az egyiknek pedig az edzője is.” Szepesi nem véletlenül szól múlt időben Kemecsi munkájáról: „Nemrég engedélyt kért a klubtól, hogy hajóútra utazhasson. Megkapta. Két hétig helyettesítette az egyik kollégája. A szabadsága letelt, de azóta sem vette fel a munkát. Ezzel szerződést szegett, ezért megszüntettük vele a kontraktust. Az nem okozott felbolydulást a szakosztály életében, mert abban a korosztályban megyei csapatunk is van, és az ottani szakember vette át a feladatot. A gyerekek nyilván keresik Kemecsit, de már vannak annyira érettek, hogy megértésék, miről szól ez az egész.”
Karcag SE2
Karcag SE2
Szepesi azt is kijelentette: bár Kemecsi személye miatt logikus az elképzelés, semmilyen viszonyban nem állnak a Kun-Mediátorral, így az ügy egyáltalán nem érintheti az egyesületet. „Sem támogatói, sem szponzori, de még TAO-szerződésünk sem volt a céggel. Meg sem kerestek, pedig erre nyilván lett volna lehetőségük Kemecsi révén. De ahogy a hírekben olvasom, nem is volt valós nyereségük, melyből felajánlhattak volna bármit. Az ügy ránk tehát nincs befolyással. Maximum egy-két szülőre, akik sajnálatos módon károsultként érintettek.” A Karcagi SE felnőttcsapata a Jász-Nagykun-Szolnok megyei bajnokság első osztályában szerepel, és a harmadik helyen tanyázik. Az U21-es és az U17-es korosztálya is vezeti a tabellát, jócskán száz gól felett termelve az idei kiírásban. Az U14-es bajnokságban szerepel csapata, mely a harmadik helyen áll.