UtánpótlásSport
2024. március 19.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2015-04-24 14:27

Bánhidi: irány Szeged!

A nagyreményű fiatal beálló, Bánhidi Bence 2016-tól a Mol-Pick Szeged kézilabdacsapatában folytatja a pályafutását. A jelenleg a Balatonfüredben szereplő játékos hároméves szerződést kötött a Tisza-partiakkal.

UP-info Nem Talant Dujshebaev az egyetlen külföldi, hazánkban dolgozó szakember, aki fantáziát lát a 20 éves Bánhidi Bencében. A felnőtt kézilabda-válogatott félállású szövetségi kapitánya rendszeresen számít a 20 éves beállóra, és a Mol-Pick Szeged vezetőedzője, a spanyol Juan Carlos Pastor is vele akar dolgozni. Ezért aztán a Tisza-parti együttes három évre szerződtette a Balatonfüred játékosát. A kontraktus 2016. július 1-jén lép életbe.
banhidi_bence_mksz_kovacs_aniko
banhidi_bence_mksz_kovacs_aniko
„Örömmel jelentem be, hogy magyar tehetséggel erősödik a csapatunk, a jövő nyáron csatlakozik a keretünkhöz Bánhidi Bence – osztotta meg a hírt Szűcs Ernő Péter, a Pick Kézilabda Zrt. igazgatóság elnöke a klub honlapján. – A jövő nagy magyar reménységeinek egyikét sikerült hozzánk csábítani. Juan Carlos Pastor vezetőedző külön kérése volt, hogy szerződtessük a húszéves játékost. Ezután megkezdtük a tárgyalást a kézilabdázó menedzserével, és végül sikerült mindenben megállapodnunk. A beállót 2016. július 1-től hároméves szerződés köti a Mol-Pick Szegedhez.” Bánhidi Bence a mostani évadban 24 találkozón kapott szerepet, és 58-szor vette be az ellenfelek kapuját. Az ősszel a portugálok elleni hazai Eb-selejtezőn mutatkozott be a felnőttválogatottban, ezen a találkozón kétszer volt eredményes.

Újabb távozó A Nemzeti Sport információ szerint másik utánpótláskorú játékos is elhagyja a Balaton partját: Faluvégi Rudolf kétéves szerződést kötött a Csurgóval.