UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2015-05-04 21:48

Dabas üzenetei

Ballagás és érettségi miatt több Európa-bajnoki ezüstérmes játékos hiányzott ugyan az U19-es fiú kézilabda-válogatottból, hasznos meccseken és edzéseken van túl a társaság. Néhány „újonc” jó teljesítménnyel okozhat fejfájást a stábnak.

reb Nyolc edzés és három nemzetközi meccs – ennyi jutott az augusztusi U19-es világbajnokságra készülő fiú kézilabda-válogatottnak az elmúlt hétből, amelyet Dabason töltött. Gyurka János szövetségi edző és segítője, Kopornyik Zsolt nem mindenkire számíthatott a tavaly nyári kontinensbajnokságon második együttes tagjai közül, többen ugyanis ballagtak, és az érettségire készültek.
U19_val_cseh_peter
U19_val_cseh_peter
A szakemberek ettől függetlenül nagyon hasznosnak ítélték meg a közösen töltött napokat, hiszen az új emberekkel együtt is még inkább összekovácsolódott a társaság. „Szerettük volna modellezni a sorozatterhelést, ráadásul remek ellenfelek ellen játszhattunk” – összegzett Gyurka. A szövetségi edző elégedett volt a Norvégia ellen mutatott védekezéssel, a 40. percig ugyanis mindössze tíz gólt kapott a csapat, Pásztor Imre pedig szárnyalt a kapuban. A saját hatos előtti koncentrált játék kissé visszavetette a támadójátékot, de a 25-22-es győzelemnek mindenki örült. A horvátok hatosfalas és nyitott védekezéssel is próbálkoztak, így Gyurka együttese többféle támadásverziót gyakorolhatott, és végig kiélezett, izgalmas, magas színvonalú találkozón nyert (27-24). Macedónia ellen (36-27) jellemzően azok kaptak lehetőséget, akik az első két meccsen kevesebbet szerepeltek, így mindenki bizonyíthatott. A válogatottban viszonylag újnak számító játékosok közül remek teljesítményükkel többen is fejfájást okozhatnak a stábnak a keretkijelöléskor. „Ki kell emelnem Pásztor Imrét, aki végig kiemelkedően teljesített, a nemrég behívott játékosok közül Déber Bence és Sinkovits Benjámin nagyon jó benyomást keltett: kiegyensúlyozottak voltak, technikásan, megbízhatóan játszottak.” Gyurka nehezen tudná megítélni, hol tartanak a világbajnoki felkészülésben, az elmúlt hónapokban ugyanis kevesebb időt tölthetett együtt a válogatott tagjaival, mint szerette volna. Június elején azonban páros mérkőzésen csiszolódhat össze a gárda, július elején pedig egyhónapos felkészülés előzi meg a vb-t.

Nemzetközi felkészülési torna Fiú U17: Horvátország-Svájc 28-24, Magyarország-Svájc 30-23, Horvátország-Magyarország 36-28. A torna végeredménye: 1. Horvátország 4 p, 2. Magyarország 2 p, 3. Svájc p Fiú U19: Horvátország-Macedónia 28-17, Magyarország-Norvégia 25-22, Norvégia-Macedónia 33-28, Magyarország-Horvátország 27-24, Norvégia-Horvátország 28-27, Magyarország-Macedónia 36-27. A torna végeredménye: 1. Magyarország 6 p, 2. Norvégia 4 p, 3. Horvátország 2 p, 4. Macedónia 0 p.