UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2015-05-07 22:31

Bajnokavatás otthon

A vártnál simább meccsen, 31-24-re győzött a Pick Szeged a Tatabánya ellen a fiú ifjúsági bajnokság aranycsatájában, így egy meccsel a zárás előtt megnyerte a sorozatot. A Tisza-partiak hazai pályán ünnepelhették a sikert.

reb A szakemberek véleménye és a tabella tényei szerint is a két legjobb együttes készült mindent eldöntő mérkőzésre csütörtökön este a Tisza-partján. A fiú ifjúsági bajnokság 25. fordulójában, egy mérkőzéssel a vége előtt az egyaránt 43 ponttal álló Pick Szeged és a Tatabánya feszült egymásnak az Etelka sori tornacsarnokban. Mivel az őszi, egymás elleni összecsapáson a Tatabánya három góllal nyert, győzelme esetén a hátralévő találkozó eredményétől függetlenül aranyérmes, míg ezt a házigazda abban az esetben mondhatta el magáról, ha legalább négy találattal diadalmaskodik.
ifi_bajnok_szeged
ifi_bajnok_szeged
Az impozánsnak túlzással sem nevezhető helyszínen lelkes és népes szurkolótábor verődött össze, így valódi rangadóhangulatban kezdték a mérkőzést a felek. A start a hazaiaknak sikerült jobban: határozottan védekezett a Szeged, Mezei Richárd Bendegúz a góljaival a hátán vitte a csapatot, Pásztor Imre pedig a védéseivel adott stabilitást az együttesnek A meccset megtekintő Juan Carlos Pastor, a felnőttgárda vezetőedzője azonban senkit sem emelt ki, és nem véletlenül: a Szeged csapatként remekelt, és alakított ki jelentős előnyt a szünetre (18-9). A második játékrészben már 20-10-re is vezetett a Szeged, s néhányan rá is számoltak a regnáló bajnokra. Csakhogy a házigazda kissé kiengedett, így volt olyan momentum (25-20-as, 26-21-es állás), amikor úgy tetszett, a vendégek még beleszólhatnak a meccsbe. Csakhogy Szabó Levente tanítványai nem engedték kiénekelni a sajtot a szájukból, így az előzetes várakozásokhoz képest simább mérkőzésen, 31-24-re nyertek, és 2013 után ismét megszerezték a bajnoki címet. Fiú ifjúsági NB I, 25. forduló Pick Szeged-Tatabánya 31-24 (18-9).