UtánpótlásSport
2024. április 23.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2015-05-07 12:54

Messze még a vége

A dabasi tornán a serdülő fiú kézilabda-válogatott megmutatta, hogy fejlődött, ugyanakkor a szezon fáradtsága is érződik a játékosokon. A nyertes és vesztes meccsről Vágó Attila szövetségi edző beszélt.

MOB/UP-info A múlt heti dabasi viadal két korosztályos fiú kézilabda-válogatott felkészülésében is jelentős állomásnak számított. Miként megírtuk, az U19-esek erős riválisok ellen gyakorolhattak az augusztusi világbajnokságra, míg a serdülők Vágó Attila vezetésével a nyári Európai Ifjúsági Olimpiára hangoltak. A balatonfüredi összetartást követően, az első mérkőzésen a házigazda magyarok 30-23-ra múlták felül a svájciakat, a második meccsen viszont Horvátország nyert 36-28-ra.
kezilabda_eyof2015_mksz
kezilabda_eyof2015_mksz
„A torna első mérkőzésén, Svájc ellen biztató játékot láthattam – értékelt Vágó Attila szövetségi edző a mob.hu-nak. – Az utóbbi időben többször megmérkőztünk velük, most győztünk ellenük a legbiztosabban. Mi többet fejlődtünk ebben a korosztályban, mint ők. A horvátok elleni találkozón az első félidőben még felvettük a versenyt a jó képességű riválissal, a félidőben három góllal vezettünk. Ezután fejben elfáradtunk, s a nyitott védekezés ellen már nem tudtunk megfelelően koncentrálni, ráadásul sok gólt kaptunk indításból. Érződik a játékosokon a szezon vége. Most mindenki a klubjában folytatja, s többségük a diákolimpián szerepel. Legközelebb június elején találkozunk, és a hónap végén kezdjük meg a közvetlen felkészülést az EYOF-ra.” A magyar válogatott Tbilisziben az A csoportba kapott besorolást Dánia, Norvégia és Németország társaságába. A másik csoportban Franciaország, Svájc, Szlovénia és Grúzia szerepel. A képen: Álló sor balról: Bari Nagy Lajos (edző), Gúnya Péter (edző), Somogyi Bálint, Horváth László, Rosta Miklós, Szita Zoltán, Szöllösi Olivér, Simotics Mátyás, Váczi Milán, Orbán Csaba (masszőr), Vágó Attila (vezetőedző). Középső sor balról: Molnár Ádám, Schaffer Zsolt, Kecskeméti Tamás, Szöllöskei Gergő, Csapó Levente, Bodó Viktor, Albek József. Alsó sor balról: Deményi Xavér, Andó Arián.