UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2015-05-10 17:46

Az új seprű esete

Technikás és pontos játékosnak bizonyult Déber Bence az ifjúsági fiúválogatottban. Gyurka János szövetségi edzőnek tetszett a teljesítménye, míg a szélsőnek a válogatott „jött be”. A Balatonfüredi KSE kézilabdázója Luc Abalótól lesi el a trükköket.

reb Déber Bence az egyike azoknak a játékosoknak, akik nagyon jó benyomást tettek Gyurka Jánosra, az U19-es fiú kézilabda-válogatott szövetségi edzőjére. A Balatonfüredi KSE-szélső, bár újnak számít a keretben, nem először bizonyított. A társulat nemrég Svájcban szerepelt, s már akkor lehetőséget kapott, a múlt hét végén pedig a ballagás és érettségi miatt kissé foghíjas társaságban szerepelhetett a nemzetközi tornán, Dabason.
Déber Bence
Déber Bence
A magyarok megnyerték a felkészülési viadalt, a jobbszélső a horvátok ellen például nyolc gólt szerzett, nem véletlenül dicsérte ő Gyurka. – Nagyon jó volt a válogatottban – kezdi a 17 éves szélső. – Mindig nehéz új társaságba beilleszkedni, itt mégis könnyen ment, mert igazán jó fejek a srácok. Úgy érzem, jól sikerült a torna, és a szakmai stáb is elégedett volt velem. Az persze kérdés, hogy – noha új seprűként jól tette a dolgát – a tavalyi U18-as Európa-bajnokságon ezüstérmes együttesben később is lesz-e helye, mindenesetre mindent megtesz azért, hogy számítsanak rá. Az már eldőlt, hogy a klubcsapatával bronzérmet szerzett az ifjúsági NB I-ben, de szerepel az NB I /B-s csapatban is (abban a sorozatban jelenleg a hetedik az U23-as játékosokból álló Balatonfüred). A kezdetekkor talán maga sem gondolta, hogy a korosztályos válogatottságig jut. Várpalotáról indult, majd miután kedves edzője, Forgács Ferenc Székesfehérvárra tette át a székhelyét, több társával követte. Onnan három éve már csak egy ugrás volt a Balaton-parti város. Mestere az akkori füredi edző, György László figyelmébe ajánlotta, s mivel tetszett a szakembernek, Déber nem sokat hezitált az ajánlaton. Új helyén juniorbajnok lett a jobbszélső, aki egyik legnagyobb erényének éppen azt tartja, hogy balkezes. Az sem véletlen, hogy jól cselező játékosnak írja le magát: kedvence Luc Abalo, akiről régebben rengeteg videót nézett meg, és próbálta elsajátítani a trükköket. A jelek szerint tanult a poszttárstól.