UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2015-05-14 19:17

Várjunk az érmekkel!

Gyurka János szövetségi edző szerint erős csoportba került az U19-es fiúválogatott a jekatyerinburgi világbajnokságon. Nem jósolgat, de azt garantálja: a fiúk mindent megtesznek.

reb Mocsai Lajos, a magyar szövetség tiszteletbeli elnöke is közreműködött a szerdai bázeli sorsoláson, amelyen kialakult az augusztusi, U19-es világbajnokság csoportbeosztása. Az egy évvel ezelőtti, ifjúsági kontinensviadalon második magyar csapat ellenfele Svédország (Eb-5.), Dél-Korea, Lengyelország (Eb-8.), Chile és Szerbia (Eb-13.) lesz.
kézi válogatott
kézi válogatott
„Egyik ellenfél sem olyan könnyű, mint amilyennek első ránézésre gondolnánk – kezdi a riválisok jellemzését Gyurka. – Svédország természetesen jelentős játékerőt képvisel, Szerbia sokat fejlődött az elmúlt időszakban, Lengyelország ugyancsak építkezik, számos nemzetközi tornán szerepel, Dél-Korea pedig afféle sötét ló. Mindenképpen nyitottnak látom a csoportunkat.” Az oroszországi városban a hatosok első négy helyezettje jut a legjobb 16 közé, ahol a magyarokra a másik ágról kemény ellenfelek várhatnak. Gyurka szerint Izlandot, Spanyolországot vagy Németországot nem kell bemutatni, egyébként sem szívesen jósolgatna. „Senkinek se akasszunk előre érmet a nyakába, lépésről lépésre kell haladni. Igazából akkor tudok majd többet mondani, ha látom az ellenfeleket. Tavaly remek eredményt értünk el az Európa-bajnokságon, magabiztos nyertük meg a mérkőzéseket, de azóta eltelt egy év. Látnunk kell, hogy mennyit fejlődtek a többiek, és mi hol tartunk.” A válogatott nemrég Dabason játszott felkészülési tornát, a beszámolót itt olvashatja.

FIÚ U19-ES VILÁGBAJNOKSÁG, JEKATYERINBURG, AUGUSZTUS 8-20. A csoportbeosztás A csoport: Magyarország, Svédország, Dél-Korea, Lengyelország, Chile, Szerbia B csoport: Spanyolország, Norvégia, Németország, Egyiptom, Izland, Venezuela C csoport: Dánia, Svájc, Oroszország, Katar, Algéria, Horvátország D csoport: Franciaország, Szlovénia, Brazília, Argentína, Japán, Tunézia