UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2015-05-15 09:07

Osztályt vált

A juniorválogatott kézilabdázó, Gercsó Nóra az NB I/B-ben és NB II-ben szereplő Szent István SE-ből a Siófok KC-Galerius Fürdőbe igazolt.  A kapus tisztában van azzal, hogy nehéz lesz kiharcolnia a helyét a felnőttek között, de fejlődni szeretne, és ízelítőt kapni a dán játékstílusból.

reb Minden az edzőtáborban kezdődött. Gercsó Nóra, az U19-es leányválogatottal készült Siófokon, és a helyi felnőttcsapat ellen vívott találkozón hívta fel magára az utánpótlásért felelős szakmai igazgató, Kiss Szilárd és az akkori vezetőedző, Golovin Vlagyimir figyelmét.
gercso_nora_siofokkc
gercso_nora_siofokkc
„Abszolút nem gondolkoztam az ajánlatom – idézi fel az egymásra találás részleteit a 19 éves kapus. – Régóta a Siófokba vágytam, mert úgy éreztem, hogy ebben a csapatban sokat tanulhatok, és ha elég jó vagyok, idővel az NB I-ben szerepelhetek.” Időközben Golovin távozott, helyét Christian Dalmose vette át. A dán szakember kíváncsi volt a játékára –személyesen is találkoztak – , Nóra pedig meggyőzte őt a képességeiről. „Nagyon várom már, hogy új klubomban szerepeljek. Nagy váltás lesz a másodosztály után az élvonalban játszani. Valószínűleg a juniorbajnokságban léphetek pályára, és a felnőttek között a harmadik számú kapus leszek. Három évre szerződtem, az első esztendőben már azt is nagy eredménynek tartanám, ha olykor-olykor szerepet kapnék a legjobbak között. Az is motivál hogy a vezetőedző révén megismerhetem a dán stílust.” Úgy érzi, hasznára lehet az, hogy jelenlegi csapatában, a Szent István SE-ben huzamosabb ideig a felnőttek között védett. Szegeden kezdett kézilabdázni, ezért várhatóan nem okoz majd gondot, hogy Budapest után új helyen rendezkedjen be. Mielőtt azonban megkezdi siófoki kalandját, előbb a nyáron a válogatottal vitézkedne – az együttessel a 15. helyen lett tavaly az U18-as vb-n. „Remélem, minél jobban szerepelünk az Európa-bajnokságon, persze előbb be kell kerülnöm a keretbe.”