UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Ökölvívás

2015-05-17 17:11

Egy győzelem, egy vereség

Viglási Alexandra nagyon szoros meccsen továbbjutott, míg Papp Dorina sima összecsapáson búcsúzott a tajpeji utánpótlás-világbajnokság második napján.

Nagy-Pál Tamás A magyar csapat pihenhetett a tajpeji utánpótlás-világbajnokság első napján, a sorsolásnak köszönhetően ugyanis egyikük lánynak sem kellett szorítóba lépnie. Azon kívül, hogy így egy nappal több idejük maradt az átállásra a hatórás időeltolódás miatt, Seres Attila szövetségi edző annak is örülhetett, hogy 80 kg-ban Budai Vivien erőnyerő lett a juniorok között, így az elődöntőben kezdhet, vagyis már biztosan éremmel tér haza.
"Nem Papp Dorina (kékben) keze emelkedett a magasba"
"Nem Papp Dorina (kékben) keze emelkedett a magasba"
A seregszemle második napján Viglási Alexandra lépett első magyarként a kötelek közé, a török NazmiyeTatar volt az ellenfele az ifjúsági 51 kilóban, a tét a tizenhat közé jutás volt. Az első menet után úgy tűnt: a meccs sima lehet, a másodikban viszont Viglási ellenfele magára talált. A harmadik felvonás szintén egyértelműen a magyar lány fölényét hozta, a negyedikben azonban a török ismét magasabb sebességi fokozatban kapcsolt, így a mérkőzés után nem lehetett tudni, kinek a keze emelkedhet a magasba. Végül a három pontozó közül kettő döntetlenre, egy pedig Viglási győzelmére hozta ki az összecsapást, így borzasztóan szoros magyar győzelemmel kezdődött a torna. Papp Dorinára még ennél is nehezebb feladat várt a 64 kilósok között, hiszen a remek utánpótlással rendelkező Oroszországból érkezett Jelizavjeta Nyemcova volt az ellenfele a harminckettő között. Egymásnak esett a két fél, nem lehetett azzal vádolni őket, hogy túltaktikázták volna a mérkőzést, a védekezéssel szinte nem is foglalkoztak. Tisztább találatai azonban az orosznak voltak. A második felvonásban fokozta fölényét, egyenesei és horgai is rendre eltalálták Pappot, kezdett elúszni a győzelem reménye. A harmadik menetben Nyemcova bizonyította, hogy taktikai kiképzést is kapott, biztos előnye tudatában remekül lassította a küzdelmet, sokszor kapaszkodott össze a fáradó magyar lánnyal, akinek így esélye sem volt a fordítása. Ahogy az utolsó menetben sem – bár akkor már egyébként is csak a kiütéses segített volna -, így Papp egyhangú pontozással kapott ki a selejtezőben. A torna harmadik napján az ifjúságiak között Kalmár Beatrix (48 kg), Mezővári Kinga (57) és Takács Tímea (60), míg a juniorok között Károlyi Gabriella (46) és Nagy Angéla (52) lép a kötelek közé.