UtánpótlásSport
2024. április 18.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2015-05-17 11:49

Nagyok búcsúztak

Belgium, Oroszország, Németország és Franciaország válogatottja jutott a bulgáriai U17-es Európa-bajnokságelődöntőjébe. A kiesők sem akárkik: Spanyolország, Anglia, Horvátország, Olaszország.

Nagy-Pál Tamás A bulgáriai U17-es Európa-bajnokság negyeddöntőjét a rangadók fordulójaként harangoztuk be. Egyetlen párharc volt, amelyik nagyon simán eldőlt – bár arra biztosan kevesen gondoltak volna, hogy éppen a francia-olasz lesz az. Viszont a gall kezdőcsapatban szerepelt bizonyos OdsonneEdouardés NanitamoIkone is – előbbi két gólt lőtt, utóbbi egy-egy passzt és gólt jegyzett. Hogy ennyire könnyen győzd le bármelyik olasz válogatottat, hátul is a helyzetmagaslatán kell állnod. Jean-Claude Giuntini szövetségi edző ki is emelte, hogy Luca Zidanekulcsmomentumokban bemutatott parádés védései nélkül nem jöhetett volna össze a győzelem. Az aranylabdás ZinedineZidane második gyermekéneka teljesítménye lenyűgöző, hiszen még egyetlen gólt sem kapott a tornán.
A spanyolok esélyesként búcsúztak a negyeddöntőben.
A spanyolok esélyesként búcsúztak a negyeddöntőben.
Zidane fiából hogyan lesz kapus? „A bátyámmal, Enzóval rengeteget fociztunk kiskorunkban. Egyszer csak a gólvonalra küldött. Valamit megérzett, mert azóta el sem jöttem onnan. Nekiköszönhetem,hogy kapus lettem” – emlékezett vissza a kezdetekre az UEFA hivatalos honlapján. Luca, Enzóhoz hasonlóan, szintén a Real Madrid játékosa, és az a vágya, hogy a kontinenstornamegnyerése után jövőre már az ifjúsági Bajnokok Ligájában szerepelhessen, mert arról a báty csupa jót mesélt. A kapus klubtársai jelen pillanatban nem lehetnek annyira boldogok. A spanyol válogatott ugyanis a németekkel találkozott, és a rendes játékidő gól nélküli döntetlenje után, drámai tizenegyesrúgásbanbúcsúzott, így a torna előtt favoritnak tartott gárda az elődöntőt sem élte meg. A belgák is hasonló körülmények között jutottak tovább. Bár a horvátok parádés,sarkazós góllal vezetést szereztek, és az előnyüket sokáig magabiztosan őrizték, az addig gólt sem kapó védelem az 53. percben megingott, és gólt rúgatottAzzaouival. Ott is a szétlövésre maradt a döntés, amely során Belgium képtelen volt hibázni, s így készülhet a franciák elleni, könnyűnek éppen nem ígérkező elődöntőre. A címvédő angol gárda már az első félidő derekán megszerezhette volna a vezetést az oroszok ellen, ha Holland nem hagyja ki a büntetőt. Három perccel később a másik oldalon Tatajev nem hibázott ziccerben, és Oroszország előnye kitartott a végéig – még kihagyott tizenegyes is belefért ­–, így meglepetésre bejutott a négy közé. Ha a németeket is legyőzné, az már tényleg a csoda kategóriába tartozna… Egyébként a párharcok vesztesei is folytatják a tornát, ugyanis megküzdenek egymással az U17-es világbajnokság még kiadó két helyéért (a torna első hat helyezettje kvalifikálja magát). U17-ES EURÓPA-BAJNOKSÁG Negyeddöntő Franciaország–Olaszország 3-0 Oroszország–Anglia 1-0 Németország–Spanyolország 0-0 – 11-esekkel 4-2 Belgium –Horvátország 1-1 – 11-esekkel 5-3 Az elődöntő párosítása (május 19.) 15.00 Belgium–Franciaország 18.00 Németország–Oroszország