UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Ökölvívás

2015-05-18 20:27

Magyar parádé

A tajvani utánpótlás-világbajnokság harmadik napján Takács Tímea és Nagy Angéla is parádés győzelmet aratott. Viglási Alexandrának nem sikerült borítania a papírformát az ifjúsági világ- és olimpiai bajnok ellen, míg Mezővári Kinga nyerhető meccset engedett ki a keze közül.

Nagy-Pál Tamás Pozitív és negatív meglepetés, gyönyörű győzelem és három vereség – ez volt a magyar csapat harmadik napjának mérlege a tajvani utánpótlás-világbajnokságon. A csalódást egyértelműen Mezővári Kinga mérkőzése okozta, aki az ifjúsági 57 kg-ban verhető ellenfelet kapott a román Angela Iordache személyében. Rosszul kezdett azonban, és bár a második menetben feltámadt, már nem bírta elhitetni a bírókkal, hogy jobb az ellenfelénél, így vereséget szenvedett.
Nagy Angéla
Nagy Angéla
A nap bravúrja Takács Tímea (60) nevéhez fűződött ugyanabban a korosztályban, a végső győzelemre is esélyes ukrán ellen lépett szorítóba Anasztaszia Biloszicka személyében. Nagyot küzdött azonban, és – nincs rá jobb kifejezés: – bedarálta ellenfelét, így a mérkőzésvezető az ő kezét emelte magasba a negyedik menet után. Viglási Alexandrának (51) nem sikerült hasonlót bemutatnia a kínaiak ifjúsági világ- és olimpiai bajnoka, Yuan Chang ellen. Az ázsiai az első pillanattól kezdve irányított, sokkal többet talált, és ez a forgatókönyv a folytatásban sem változott, egyhangú pontozásos vereség lett a vége. Ugyanúgy járt Kalmár Beatrix (48) és a junior Károlyi Gabriella (46). Előbbi nem tudta eltalálni mongol ellenfelét, folyamatosan a levegőbe ütött, ami természetesen felemésztette az erejét. Ennek ellenére az utolsó menetben mozgósította tartalékait, és hatalmasat küzdött, de késő volt a feltámadás, ellenfele lépett tovább. Károlyira a második menetben számolni is kellett a bolgár Emi Mari Todorova irgalmatlan jobbegyenese után, ennek ellenére Seres Attila szövetségi edző úgy küldte vissza a sarokból, hogy „ezt a meccset még megnyerheted”. Nem sikerült, a bolgárban több erő maradt, pontozással nyert. A legmagabiztosabb magyar ezen a napon egyértelműen a juniorok között versenyző Nagy Angéla (52) volt, aki a hazai Chiao-Ling Linnel küzdött. Duplán kellett bizonyítania, hiszen jól tudjuk: ebben a sportágban azért sűrűn előfordul, hogy a bírók „hazapontoznak”. Nem is bízta a véletlenre a dolgot: űzte, hajtotta ellenfelét az első másodperctől kezdve, nem hagyott levegőt neki. A második menetben már másodszor kellett számolni a tajvanira, akit ezután le is léptettek, így Nagy nyolc közé jutott, vagyis a folytatásban éremért bokszolhat. A következő napon egyetlen magyar lép szorítóba a junior Gáll Bernadett (63) személyében, aki viszont már az elődöntőért, vagyis a biztos éremért küzd az orosz Karina Ivanovával.