UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2015-05-19 16:26

Együtt a példaképpel

Az U18-as Európa-bajnokságon ezüstérmes kézilabdázó, Rózsavölgyi Gergő három évre a Balatonfüredi KSE csapatába igazolt. A nagy ígéretnek tartott kapus különleges lehetőségnek tartja, hogy Fazekas Nándortól tanulhat.

reb Ahogyan az elmúlt évben több fiatal veszprémi játékos, úgy Rózsavölgyi Gergő útja is Balatonfüredre vezetett. A 19 éves, korosztályos válogatott kézilabdakapus idén többször is pályára lépett a Veszprém felnőttcsapatában – a SEHA-liga döntőjének legnagyobb védését is ő mutatta be –, a fejlődés érdekében viszont három évre az NB I-ben idén ötödik a Balaton-parti gárdába igazolt.
rozsavolgyi_gergo_KA
rozsavolgyi_gergo_KA
Szathmári János tanítványa az utánpótlás egyik legígéretesebb játékosa, a tavalyi, lengyelországi kontinensviadalon oroszlánrészt vállalt az U18-as válogatott ezüstérméből: „Nagyon örülök annak, hogy nagy terveket szövögető csapathoz igazolok. A leendő poszttársam a példaképem, Fazekas Nándor, biztos vagyok abban, hogy rengeteget tanulhatok tőle. Nándi nagyszerű ember, segíthet nekem, javítja a hibáimat, a kisugárzása erőt adhat, hogy helyt álljak nehezebb helyzetekben is. Plusz motiváció, hogy az élvonalban védhetek, mindent megteszek azért, hogy bizonyítsak.” A klub beszámolója szerint az NB I mellett persze az NB I/B-ben is számítanak rá. Rózsavölgyi álma, hogy idővel a Veszprém csapatában védjen, úgy gondolja: a balatonfüredi szereplés sokat segíthet abban, hogy biztosan haladjon az úton az álma felé.