UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2015-05-19 20:47

Francia-német álomdöntő

Franciaország drámai tizenegyes-párbaj során, míg Németország gyönyörűen megrajzolt támadással nyert Belgium, illetve Oroszország ellen a bulgáriai U17-es Európa-bajnokság elődöntőjében.

Nagy-Pál Tamás Elődöntőjéhez érkezett a bulgáriai U17-es Európa-bajnokság. Az első párosításban azok a franciák találkoztak Belgiummal, akik eddig a legmeggyőzőbb teljesítményt nyújtották a tornán, hiszen minden meccsüket megnyerték, tíz gólt rúgva és egyet sem kapva. A gallok rögtön magukhoz is ragadták a kezdeményezést, már az ellenfél térfelén keményen letámadtak, így csírájában elfojtották a belgák próbálkozásait.
Franciaország
Franciaország
Edouard szerezhette volna meg először a vezetést, de akcióból nem sikerült neki. Nem úgy a 23. percben rögzített helyzetből: 18 méterről végzett el szabadrúgást, a labdát elcsavarta a sorfal felett, a kapus már csak beleérni tudott, ez volt a támadó ötödik gólja a tornán (1-0). A szünet előtt nem sokkal Adélaide cselezgetett a jobb oldalon, betört a tizenhatoson belülre, ahol Janssens fellökte, a játékvezető pedig büntetőt ítélt. Ismét Edouard állt a labda mögé, de gyengén helyezett lövését hárította Teunckens, meccsben tartva a belgákat. Olyannyira, hogy az 52. percben az egyenlítés is összejött nekik: bal oldali szöglet után Luca Zidane csúnyán aláfutott a labdának, a hosszú oldalon pedig Seigers senkitől sem zavartatva fejelt a kapuba (1-1). A játék képe ezután ismét az első félidőt idézte: nyomtak a franciák, és dolgoztak is ki helyzeteket szép számmal, de sorra elpuskázták, vagy Teunckens eszén nem bírtak túljárni. A belgák kivédekezték a rendes játékidőt, tizenegyesrúgás következett, amely izgalmasabban nem is alakulhatott volna... Teunckens például két lövést is megfogott, Zidane egyet kihagyott, ugyanis kapus létére nagyképűen panenkázni próbált, de a felső lécet találta telibe. A gólvonalon ugyanakkor remekül teljesített: háromszor hárított, egyszer pedig a kapufára szuggerálta a labdát. Végül Edouard döntött, aki annak ellenére, hogy a rendes játékidőben kihagyta a büntetőjét, ezúttal nem remegett meg, és a döntőbe lőtte csapatát. A németek szintén kapott gól nélkül fogadták azokat az oroszokat, akik az elődöntő mezőnyében a leggyengébbnek tűntek, eddigi négy meccsükből mindössze kettőt nyertek meg. Meglepő módon, mégis jobban kezdték a találkozót, aztán a németek szép lassan átvették az irányítást, a szünetig kétszer is eltalálták a kapufát. A 68. percig azonban tartotta magát a szbornaja, mígnem mesteri német támadás talált utat a kapuba: Akyol kapott kitűnő keresztlabdát a jobb szélen, tökéletesen tálalt középre, Serra pedig berobbant, és a bal alsó sarokba fejelte a mindent eldöntő gólt (1-0). Ezzel összejött a német-francia derbi, ami egyértelműen álomdöntőnek minősül, elég, ha csak azt nézzük, hogy a két gárda összesen 19 gólt szerzett a tornán és mindössze egyet kapott. U17-ES EURÓPA-BAJNOKSÁG, BULGÁRIA Elődöntő: Franciaország–Belgium 1-1 – tizenegyesekkel 2-1, Németország–Oroszország 1-0. Play off a vb-kvalifikációért: Horvátország–Olaszország 1-0, Anglia–Spanyolország 0-0 – a tizenegyesekben 5-3. A döntőben: Franciaország–Németország.