UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Ökölvívás

2015-05-22 21:41

Bronzérem érkezik

Báki Alex aranyat ígért mesterének, de be kellett érni a bronzéremmel. A lvivi junior Európa-bajnokság 46 kg-os súlycsoportjának elődöntőjében nem bírt  grúz ellenfelével, de ő érte el a csapatból a legjobb eredményt.

Pusztai Viola „Az ígéret szép szó, ha megtartják, úgy jó” – szól a mondás. Báki Alexnél senki sem bánhatja jobban, hogy nem sikerült betartania mesterének, Drexler Gézának tett ígéretet. Az MTK juniorkorú versenyzője a negyeddöntő után üzente neki, hogy hazahozza az aranyat.
Báki Alex Forrás: MTK
Báki Alex Forrás: MTK
A korábbi meccseken tetszetős bunyót bemutató ifjú ígéret az elődöntőben a grúz Szahil Alahverdovi ellen már nem tudta hozni a kreatív énjét. Pedig nagy elánnal vetette magát a harcba, néha túlzottan is. Ráadásul kevésbé volt fegyelmezett mint az előző összecsapásokon, a bíró is többször figyelmeztette. A mérkőzésen inkább a test-test elleni párharc került előtérbe – az utolsó menetben ellenfele kétszer is kitette a ringből, persze ő sem maradt adósa. Csakhogy a bokszban dobásért nem jár pont… A bronzérem így is remek teljesítmény tőle, hiszen csekély nemzetközi tapasztalattal a háta mögött érte el. Drexler Gézának sem lehet hiányérzete az arany miatt, ugyanis ország-világ láthatta, ígéretes versenyzőt nő fel a keze alatt: − Három éve bokszol, az elején nagyon zárkózott volt. Nehezen illeszkedett be, de szorgalmasan dolgozott, aminek meglett az eredménye. Már vártam a kiugró teljesítményt. A magyar bajnokságon csak második volt, amiért fejmosást kapott tőlem. Hasznosnak bizonyult, hiszen az óta az Eb-elődöntőig meccset sem veszített. Megvert itthon mindenkit, a szomszédos országokba hordtuk versenyekre, ahol rendre kiválóan szerepelt. A kontinensviadal előtt három héttel is komoly tornát nyert, ahol a legharcosabb bokszoló különdíját is megkapta. Ha fejlődése és a motivációja töretlen marad, megfelelő lesz az iskolai és családi háttere, akkor biztosan nagy jövő vár rá. A szombati napon a döntőket rendezik az Európa-bajnokságon, magyarok nélkül. Így a junior fiúk egy bronzéremmel térnek haza Ukrajnából.