UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Ökölvívás

2015-05-22 15:07

Maradt a két bronz

Két bronzérmet szereztek a magyar leány ökölvívók a tajpeji utánpótlás-világbajnokságon. Budai Vivien a juniorok 80 kg-os súlycsoportjában, míg Takács Tímea az ifjúságiak 60 kg-os mezőnyében állhat fel a dobogó harmadik fokára.

Pusztai Viola Két magyar lányért szoríthattunk pénteken a tajpeji ifjúsági és junior-világbajnokságon, hogy a bronznál fényesebb éremmel térjen haza. Budai Viviennek az már napokkal korábban zsebben volt, miután a juniorok 80 kg-os súlycsoportjában erőnyerőként az elődöntőben kezdte meg a versengést.
Takács Tímea Fotó: womanbox.hu
Takács Tímea Fotó: womanbox.hu
A fináléért a kazah Iszlambekovával öklözött. Mindkét fél sokat ütött, de az ellenfél többet és pontosabban. Vivienre az első menetben rá is számoltak, majd a gongszó előtt hét másodperccel földre került, de nem bizonyult végzetesnek a bekapott találat. A pontozók a kazahot vélték jobbnak, mint ahogy a második menet is az övé lett. A harmadikban két fáradt versenyzőt láthattunk a ringben: a levegő több ütést kapott, mint ők. Bár az utolsó menet szorosabb volt, Iszlambekova egyhangú pontozással nyert, és jutott a döntőbe. Budai Vivien hozta a már zsebben lévő bronzérmet. Az ifjúságiak versenyében a 60 kg-os Takács Tímea a negyeddöntőben ellenállhatatlanak bizonyult. Az elődöntőben a nála egy fejjel magasabb svéd Thourral találkozott. Az első menet elején kölcsönösen megsorozták egymást. A rendkívül gyors ütésváltásokból nem a magyar jött ki győztesen, amit a végén a bírók pontjai is nyomatékosítottak. A folytatásban a piros-fehér-zöld tábor hangos buzdítása sem segített, a svéd sokkal jobbnak bizonyult, és egyhangú pontozással győzött. Takácsnak a bronzérem jutott. A szombati napon a döntők következnek, immár magyar érdekeltség nélkül. A csapat két bronzéremmel fejezte be a világbajnokságot.