UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Asztalitenisz

2015-05-23 19:45

A papírforma diadala

Az esélyes ifjúsági fiú- és leánypárosok nyertek a szekszárdi országos asztalitenisz-bajnokságon. Vegyes párosban az újonckorú András Csaba és a serdülő Harasztovich Fanni duója majdnem legyőzte a rutinosabb Majoros, Imre kettőst a döntőben.

Pusztai Viola Szekszárdon töltik a hosszú hétvégét a serdülő és ifjúsági asztaliteniszezők. A három napos országos bajnokság első játéknapján az ifjúsági fiú-, leány-, illetve vegyes párosok versenyében avattak bajnokot.
Bruckner Máté és Majoros Bence Forrás: Vas Népe
Bruckner Máté és Majoros Bence Forrás: Vas Népe
Az ifjúsági fiúk párosversenyében papírforma győzelem született. Az Európa-bajnokságra készülő, első számú magyar kettőst, a Bruckner Máté, Majoros Bence duót a döntőig vezető úton csak a Heiszman Henrik, Juhász Patrik páros szorongatta meg a nyolc között (3-2). Az elődöntőben a Banok Tamás, Timafalvi Gergő kettős ellen 3-1-re nyert, majd a fináléban a szintén Eb-részvételre esélyes (a négy között a rutinosabb Bőhm Gábor, Kovács Sebestyén duót 3-1-re legyőző) Balázs Bence, Molnár István páros ellen ugyancsak 3-1-re diadalmaskodott. A lányok viadalán sem történt különösebb meglepetés. Az elődöntőbe az a négy páros jutott, amelyet előzetesen a végső győzelemre is esélyesnek tartottak. A spanyol nemzetközi utánpótlás-bajnokságon párosban ezüstérmet szerző Imre Leila és Fehér Zsófia ezúttal ellenfélként találkozott a négy között: az Imre, Orosz Sára és a Fehér, Nagypál Csilla duó végletekig kiélezett meccset játszott egymással, amelyen előbbi a döntő szettet 12-10-re nyerte meg, egyúttal a végső győzelmet is megszerezve. A másik ágon a serdülőkorú Harasztovich Fanni, Nagypál Márta és a Fehér Orsolya, Hartbrich Leonie kettős küzdött a döntőbe jutásért: utóbbi nyert 3-0-ra. A fináléban a tavalyi serdülő Eb-bronzérmes Fehér, Hartbrich kettősnek már sokkal nehezebb dolga volt, hiszen nagy csatában, 3-2-re győzött az Imre, Orosz páros ellen.
Fehér Orsolya és Hartbrich Leonie Forrás: MOATSZ
Fehér Orsolya és Hartbrich Leonie Forrás: MOATSZ
A vegyes párosok viadalán a nagy létszámú mezőnyben az esélyesnek tartott Majoros Bence, Imre Leila kettős diadalmaskodott. A döntőig szettet sem vesztett (a négy között 3-0-ra verte a Bruckner, Hartbrich duót), ott azonban az újonckorú, öt évvel fiatalabb András Csaba és a serdülő Harasztovich Fanni igencsak megszorongatta, 2-1-re is vezetett. A végén azonban győzött a nagyobb rutin, így Majoros és Imre lett a bajnok. A harmadik helyen végző Balázs Bence és Füle Kata teljesítménye szintén dicséretes: a negyeddöntőben az egyik esélyest, a Kovács Sebestyén, Fehér Orsolya kettőst búcsúztatták 3-0-val. A szekszárdi országos bajnokságon vasárnap az ifjúsági egyesek, a serdülő párosok és a vegyes párosok között avatnak bajnokot. A részletes eredményeik ITT megtekinthetők.