UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2015-05-24 15:24

Mesés ezüst

Nem folytatódott az álom, a Vasas Akadémia U17-es fiúcsapata két bravúrgyőzelem után simán kikapott az EYBL-fináléjában, így – minden elismerést megérdemlő – ezüstéremmel zárt.

UP-info Kevesen számítottak arra, hogy a Vasas vasárnap, az Európai Ifjúsági Kosárlabdaliga U17-eseinek versengésében az elsőségért zajló csatában lesz érdekelt, de Saeed Armaghani alakulata minden előzetes várakozásra rácáfolt. Előbb a negyeddöntőben a Stellaazzurra Romát, majd az alapszakaszban első helyen záró Sabonist búcsúztatta.
joel_nshimba_doba_istvan
joel_nshimba_doba_istvan
Csakhogy a második helyen a nyolcas döntőbe jutó BS Aisciai kifogott a pasarétieken. Már a finálé első negyedében látszott, hogy a Vasasnak emberfelettit kellene nyújtania a sikerhez: a hazai pályán szereplő litvánok 36-18-ra húztak el. A rivális játékosa, Masiulis röpke tíz perc alatt majdnem annyi pontot szerzett (16), mint a magyar játékosok együtt. Bordács Soma és Lewis Chester sérülés, Ondima Olivér és Steier Bence tanulmányi okok miatt nem állt a mester, Armaghani rendelkezésére. A kulcsemberek hiányát ezúttal már megérezte a csapat, és a félidőre harminc pontos hátrányba került. Bár Joel Nshimba ezúttal is elképesztőt nyújtott, 19 pontos és 17 lepattanós dupla duplával zárt, a Vasas nem tudott közelebb kerülni az ellenfeléhez. A harmadik negyedben ugyan valamicskét faragott a hátrányán a budapesti társulat, de a 104-69-es, nagy különbségű vereséget nem kerülhette el. Attól függetlenül kalapemelést érdemel a csapat, amely az egész szezonban helyt állt a fontos helyzetekben. Az U16-osok között tavaly elért negyedik helyet követően – akkor szintén az Aisciai nyert – képes volt előrelépni.

EURÓPAI IFJÚSÁGI KOSÁRLABDALIGA, U17 Klaipeda, Litvánia Döntő: BS Aisciai (litván, 2.) - MKB Euroleasing Vasas (magyar, 5.) 104 - 69 (36-18, 25-13, 15-18, 28-20)