UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Asztalitenisz

2015-05-24 22:20

Nyertek az esélyesek

Nem telt el meglepetés nélkül, de nyertek az esélyesek az ifjúságiak egyes versenyében a szekszárdi országos bajnokságon. Az elsőséget Majoros Bence és Imre Leila szerezte meg. A serdülők páros és vegyes páros viadala papírforma győzelmeket hozott.

Pusztai Viola A Szekszárdon zajló ifjúsági és serdülő országos bajnokság második napján az ifjúságiak egyes, illetve a serdülők páros és vegyes páros versenyében avattak bajnokot. Nyertek az esélyesek, de néhány meglepetés is született.
Majoros Bence esélyesként nyerte az országos bajnokságot Forrás: ITTF
Majoros Bence esélyesként nyerte az országos bajnokságot Forrás: ITTF
Az ifjúsági fiúk egyes mezőnye éles csatát vívott az elsőségért. Az első számú esélyes, Majoros Bence majdnem búcsúzott a nyolc között, miután Böhm Gábor 2-0-ra vezetett ellene, és végül döntő játszmára került sor. Abban Majoros 11-4-re nyert. Az elődöntő sokkal simább volt: Kramarics Gergőt 4-0-ra múlta felül. Mindeközben a másik esélyesnek tartott, de sérüléssel bajlódó Bruckner Máté 4-1-es vereséget szenvedett a negyeddöntőben Molnár Istvántól, aki a négy között Kovács Sebestyént ugyanannyira győzte le. A Jászkun Volán SE elsőéves ifjúsági versenyzője csapatban a legutóbbi spanyol nemzetközi utánpótlás-versenyen mutogatta oroszlánkörmeit. Lehet, hogy Szekszárdon bejátszotta magát az Európa-bajnokságra utazó válogatottba? A válaszra még várni kell. De az tény, hogy a döntőben bizony megszorongatta a nyírbátoriak kiválóságát. Majoros azonban végül 4-2-re győzni tudott, és megszerezte a bajnoki címet. Az ifjúsági lányok egyes versenye sem múlt el meglepetés nélkül. Bár az első négybe olyan játékosok jutottak, akik közül előzetesen bárki esélyes lehetett a végső győzelemre, a hazai ranglista ötödik helyén álló, párosban győztes Hartbrich Leonie nyolcaddöntőbeli kiesése mindenképpen váratlan. A szezon közben Stuttgartból Szekszárdra igazoló játékos a nyolc közé jutásért 4-2-re kapott ki Zs. Szabó Kirától. A Postás pingpongosa a következő körben Fehér Zsófiát is megszorongatta, aki csak döntő szettben tudott nyerni ellene. A negyeddöntőben Nagypál Csilla szintén hét játszmás meccsen győzte le a serdülőkorú Füle Katát, míg Fehér Orsolya 4-2-re nyert az ugyancsak serdülő Nagypál Márta ellen. Imre Leila is serdülőt búcsúztatott: Harasztovich Fannit verte 4-0-ra. Az elődöntőben Imre csak egy szettet engedélyezett Fehér Zsófiának, Fehér Orsolya egyet sem Nagypál Csillának. Bár a döntő 4-0-s eredménye sima győzelmet mutat, a négyből három játszmában (10, 9, 2, 9) csak nüanszokon múlott, hogy nem Fehér, hanem a bajnoki címet megszerző Imre nyerte meg.
Harasztovich Fanni és Nagypál Márta nyerte a serdülő lányok párosversenyét
Harasztovich Fanni és Nagypál Márta nyerte a serdülő lányok párosversenyét
A serdülők versenyében párosban és vegyes párosban avattak bajnokot. A fiúk viadalán, ahogy az várható volt, a döntőt a még újonckorú András Csaba, Both Olivér kettős játszotta a Juhász Patrik, Terék Norbert duó ellen. Ezúttal utóbbi nyerte a csatát: 3-2-es győzelme bajnoki címet ért. A dobogó harmadik fokára a Nagy Csaba, Soós Barnabás és a Rózsa Dávid, Pálfy J. Jakab páros állhatott fel. A lányok mezőnyében a két esélyes páros játszotta a döntőt. A Göndör Fanni, Korda Kitty kettős 2-0-ra vezetett, de a Harasztovich Fanni, Nagypál Márta duó egyenlített, majd 3-2-re behúzta a meccset, megnyerve a bajnokságot. A harmadik helyen a Drabant Anita, Füle Kata és az újonckorú Czeglédi Szilvia, Phan Viola páros végzett. Vegyes párosban az ifjúságiak között döntőt játszó András Csabának és Harasztovich Fanninak a serdülők versenyében nem sikerült eljutnia a fináléig: az elődöntőben 3-2-re kikapott a Terék Norbert, Füle Kata alkotta kettőstől. A másik oldalon Both Olivér és Phan Viola a Juhász Patrik, Korda Kitty duóval szemben maradt alul 3-0-ra. Utóbbi páros a döntőben szintén 3-0-ra győzött a Terék, Füle kettős ellen. Az országos bajnokság zárónapján a serdülők egyes versenyeit rendezik. A részletes eredmények ITT megtekinthetők.