UtánpótlásSport
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Öttusa

2015-05-25 20:55

Aranyrajt

Parádésan kezdte a szófiai junior öttusa Európa-bajnokságot a magyar válogatott: a Palkovics Karolina, Ormándi Rebeka váltó aranyérmet szerzett. Kedden a férfiak hasonló számával folytatódik a kontinensviadal.

UP-info Hiába pünkösd, a junior öttusázók nem pihentek az ünnepen, hiszen ma megkezdődött a junior Európa-bajnokság Szófiában. Magyar szempontból pedig nem is indulhatott volna jobban a viadal, hiszen rögtön aranyérmet szerzett a küldöttség.
ottusa_pentathlon
ottusa_pentathlon
A Palkovics Karolina és Ormándi Rebeka alkotta női váltó jól rajtolt vívásban, igaz, a körbeverések miatt nem alakultak ki nagy különbségek, néhány tuson belül maradt az első négy-hat csapat – írja a pentathlon.hu. Az úszásban remekelt a páros, majd mindkét versenyző hibátlanul lovagolt, végül a futásból és lövészetből álló kombinált szám is jól sikerült. A meggyőző teljesítmény ellenére is úgy tetszett, az orosz váltót nem lehet befogni. Csakhogy a rivális pályát tévesztett, ezért kizárták a versenyből. Hiába óvott a hoppon maradt ellenfél, elutasították a rosszul kijelölt pálya miatt beadott tiltakozást, így a magyar kettős állhatott a dobogó legfelső fokára. A második helyen az angolok, a harmadikként pedig a franciák zártak. „Természetesen nagyon boldogok vagyunk. Elképesztően jól versenyeztek a mieink, és óriási teljesítmény, hogy megnyerték a kontinensviadalt – értékelt a verseny után Kállai Ákos szövetségi kapitány. – Persze, kellett hozzá az oroszok hibája is, de az semmit sem von le a mieink érdeméből. Elégedettek vagyunk és büszkék, Karolina és Rebeka megérdemelte ezt a nagy sikert. Mindketten most érettségiznek, így azért fejben kicsit mindketten az iskolapadban is vannak. Ezért is nagy siker ez az Európa-bajnoki cím.”

Kedden a fiúváltók versenyével folytatódik az Eb. Szerdán és csütörtökön a leány és fiú egyéni kvalifikáció következik, pénteken és szombaton pedig a két nem legjobbjai döntőznek. Vasárnap a vegyes váltó számmal zárul a kontinensviadal.