UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2015-05-25 09:56

Jégeső, gólzápor

Az U20-as világbajnokságra készülő magyar labdarúgó-válogatott, rossz időjárási körülmények között 7-0-ra nyert Új-Zélandon az ugyancsak vb-résztvevő Fidzsi ellen.

UP-info Mint arról a szövetség honlapja beszámol, az elmúlt napok sikeres szervezésének köszönhetően újabb felkészülési meccsen léphetett pályára az U20-as válogatott, amely a május 30-án kezdődő korosztályos világbajnokságra hangol. Az ellenfél a név alapján nem túl acélos, de szintén vb-résztvevő Fidzsi válogatottja volt, amelynek a kapitánya a profi labdarúgóként Belgiumban, Olaszországban és Franciaországban is légióskodó ausztrál Frank Farina.
fidzsi_ellen_mlsz
fidzsi_ellen_mlsz
Nem sok jót ígért a tény, hogy nem az előre kijelölt helyszínen játszották le a találkozót, az az esőzések miatt ugyanis használhatatlanná vált. A szokatlan időjárási körülmények az új helyszínen is éreztették hatásukat: csípős, hideg szélben, hét fokban, vissza-visszatérő jégesőben mérkőztek meg a felek, és a pálya talaját sem nevezhettük ideálisnak. A Székely - Osváth, Kecskés, Lenzsér, Tamás - Vida, Berecz, Kalmár - Zsótér, Mervó, Oláh összeállításban kezdő együttest azonban nem zavarták a mostoha körülmények, és már néhány perc után egyértelművé tett, melyik a jó csapat. Más osztályban játszott a két társulat, a magyar fölényesen, 7-0-ra nyert. Németh Márió és Zsótér Donát egyaránt duplázott, rajtuk kívül Kalmár Zsolt, Oláh László és Sallai Roland talált be. „Nehéz körülmények között kellett szerepelnünk, de a játékosok végig jó mentalitással futballozva, sikeres felkészülési meccset vívtak – idézte Bernd Storckot az mlsz.hu. – Természetesen ezúttal nem az eredmény volt a legfontosabb, annak ellenére örülök, hogy eredményesen zártuk a találkozót, a megszerzett hét gól önbizalmat, jó alapot ad a felkészülés utolsó napjaira. Vannak olyan területek, amelyeken még javítanunk kell a rajtig, játékgyorsaságban és helyzetkihasználásban is szeretnénk előrelépni a tétmérkőzésekre."

A magyar válogatott az E csoportba került, Nigériával, Brazíliával és Észak-Koreával küzd meg a továbbjutásért. Az első meccset június 1-jén, magyar idő szerint reggel hatkor Észak-Korea ellen játssza Storck legénysége.