UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Asztalitenisz

2015-05-25 20:28

Kemény csaták napja

Serdülőben is az esélyesek nyertek egyesben a szekszárdi asztalitenisz országos bajnokságon. Juhász Patriknak és Harasztovich Fanninak nagyot kellett küzdenie az elsőségért a döntőben az újonckorú András Csabával, illetve Drabant Anitával.

Pusztai Viola A szekszárdi ifjúsági és serdülő asztalitenisz országos bajnokság zárónapján a serdülők egyes versenyét rendezték. Az ifjúságiakhoz hasonlóan a fiúk és a lányok között is az esélyeseké lett a bajnoki cím, de keményen meg kellett érte küzdeniük.
Juhász Patrik nyerte a serdülők országos bajnokságát Forrás: ITTF
Juhász Patrik nyerte a serdülők országos bajnokságát Forrás: ITTF
A fiúk mezőnyében, ahogy az várható volt, az Európa-bajnoki kerettagságra leginkább esélyes négy versenyző jutott az elődöntőbe. Az egyik oldalon a még újonckorú András Csaba Terék Norberttel mérkőzött, és nagy harcban, 0-2 után egyenlítve, majd 2-3-ról fordítva, 4-3-ra nyert. A másik ágon a szintén újonckorú Both Olivér a párosban és vegyes párosban is győztes Juhász Patrikkal találkozott, s bár kétszer is vezetett ellene, végül 4-2-re kikapott. A döntő éppúgy kiélezett csatát hozott: Juhász szerzett vezetést, András egyenlített, majd az még kétszer megismétlődött, így döntő szettben dőlt el a meccs. Juhász a rendkívül szoros utolsó játszmát 14-12-re nyerte, megszerezve harmadik bajnoki címét a hosszú hétvégén.
Harasztovich Fanni esélyesként lett serdülő országos bajnok Forrás: MOATSZ
Harasztovich Fanni esélyesként lett serdülő országos bajnok Forrás: MOATSZ
A lányok viadalán a Statisztika játékosának, Korda Kittynek a korai, 32 közötti búcsúja tekinthető meglepetésnek, aki klubtársától, az újonckorú Domokos Fannitól szenvedett 4-2-es vereséget. Utóbbi végül nyolc közé jutott, de ott a vele egyidős Drabant Anita legyőzte 4-0-ra. A kecskeméti játékos egyedüli újoncként került a négybe, és az elődöntőben hiába vezetett ellene háromszor is a végső győzelemre esélyes Nagypál Márta, végül 4-3-ra behúzta a meccset. A másik ágon Harasztovich Fanni 4-2-re múlta felül statisztikás klubtársát, Göndör Fannit. Favoritként sem volt könnyű dolga Drabanttal a döntőben, aki az első szett után vezetett, s bár Harasztovich fordított, az ellenfél kétszer is egyenlített. A párharc döntő játszmában dőlt el. Miután párosban is nyert, így Harasztovich két bajnoki címmel zárta a szekszárdi viadalt. A részletes eredmények ITT megtekinthetők.