UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2015-05-28 13:41

Újabb norvég csoda

Alig több mint egy évig tartotta Martin Ødegaard a norvég profi labdarúgás történetének legfiatalabb pályára lépő játékosa címet. A tizennégy éves Kreshnik Krasniq máris megdöntötte. A kiemelkedő tehetségnek tartott középpályás álma, hogy a Barcelonában játsszon.

UP-info Míg az elmúlt hónapokban a tizenhat éves Martin Ødegaard nevétől volt hangos a futballvilág, aki sorra döntötte a korrekordokat (a norvég első osztályú bajnokság debütánsa és góllövője, legfiatalabb válogatott játékos, Eb-selejtezőn pályára lépő legfiatalabb játékos), majd leigazolta a Real Madrid, most újabb norvég szupertehetségről beszél a világsajtó. Ødegaard alig több mint egy évig birtokolhatta  a norvég profi labdarúgás történetének legfiatalabb pályára lépő játékosa címet, azt Kreshnik Krasniq máris megdöntötte. A második ligában futballozó Hønefoss játékosa tizennégy évesen, öt hónaposan és három naposan lépett pályára a Nest-Sotra ellen idegenben 3–1-re megnyert mérkőzésen.
Kreshnik Krasniqi lehet az újabb norvég csodagyerek? Forrás: Harald Pettersen/Statoil
Kreshnik Krasniqi lehet az újabb norvég csodagyerek? Forrás: Harald Pettersen/Statoil
A technikailag rendkívül képzettnek tartott középpályás a Hønefoss akadémiáján nevelkedik, és a szakemberek nagy jövőt jósolnak neki. Profiszerződésre sem volt szüksége ahhoz, hogy a csapat trénere, még ha csak négy percre is, de bizalmat szavazzon neki. − Rendkívüli tehetség, megérdemelte, hogy pályára küldjem. Nem féltettem a kihívástól – nyilatkozta Rune Skarsfjord vezetőedző a meccs után. Az ifjú ígéret a norvég Ringblad nevű weboldalnak a következőket mondta: „Nagyon élveztem azt a néhány percet, amíg pályán voltam, önbizalmat adott a jövőre. Amikor becseréltek, arra gondoltam, hogy a lehető legjobban kell végeznem a dolgom. Ødegaardhoz hasonlóan neki is az az álma, hogy Spanyolországban futballozzon. De honfitársától eltérően nem a Real Madridba, hanem a rivális Barcelonába vágyik. Apropó álmok. Ødegaardnak újabb teljesült, hiszen négy hónap várakozás után a Getafe elleni, 7-3-ra megnyert bajnoki 58. percében Cristiano Ronaldót váltotta a pályán, így tizenhat évesen, öt hónaposan és hat naposan a királyi gárda valaha volt legfiatalabb játékosa lett, aki bemutatkozhatott a La Ligában. − Nagyon boldog vagyok és büszke – nyilatkozta debütálása után a Real Madrid TV-nek. – Ideges voltam, hogy annyi ember előtt kell játszanom, de próbáltam élvezni minden pillanatát. Különleges nap ez nekem, remekül sikerült az első szezonom, jól érzem magam a Real Madridban.