UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2015-06-07 22:10

Megvan az érem

A magyar leányválogatott egyetlen meccset, az elődöntőt veszítette el a debreceni U18-as 3x3-as világbajnokságon, és megszerezte a bronzérmet, Izrael ellenében. A fiúegyüttes a tizenharmadik helyen zárt.

reb Az olaszok ellen sikerülhet kivívnunk a négy közé jutást – jósolt még szombaton este az akkori egyetlen, már ismert ellenfél elleni találkozóról Földi Attila szövetségi edző a debreceni U18-as 3x3-as kosárlabda-világbajnokságon. Az addigi öt meccsen hibátlanul szereplő leányok az ugyancsak tetszetős mérleggel (4-1) álló déliek ellen léptek pályára a negyeddöntőben. Nem könnyítette meg a helyzetüket, hogy a riválist erősítette a dobóverseny győztese, Giulia Ciavarella is.
mpWmx5TCp0q7nnwcoFPUvA
mpWmx5TCp0q7nnwcoFPUvA
A találkozó azonban nem lett pontgazdag, de ezt egyetlen magyar szurkoló sem bánta. A Nagytemplom előtti téren Tóth Tímea büntetőjével a mieink jutottak előnyhöz a magas szerkezetű olaszok ellen, s Földi tanítványai később sem adták ki a kezükből a vezetést. Aho Nina négy pontot szerzett, és az izgalmas, nagy küzdelmet hozó meccsen 10-5-ös magyar siker született. Alig másfél órával később következhetett a Franciaország elleni elődöntő. A összecsapáson Horváth Krisztina remekelt, hat egységet termelt, míg Aho egy duplával vezetést szerzett az utolsó percre fordulva, pedig már három ponttal is vezettek a franciák. Csakhogy a rivális alig tíz másodperccel a rendes játékidő vége előtt egyenlített, így következhetett a hosszabbítás. Bár Horváth betöréssel felelt a kettőből egy sikeres gall büntetőre, az utolsó szó a franciáké lett, akik így 12-11-es diadallal biztosították a helyüket a fináléban. A bronzmeccsre aztán visszakapták a lányok a csoportszakaszban már legyőzött Izraelt, amely meglepően simán, 21-8-ra veszítette el az elődöntőjét az Egyesült Államok ellen. Komoly csatát vívott a két együttes, amely közül a magyar a nagyszámú közönség miatt élvezte a hazai pálya előnyét. Horváth és a csapatkapitány Aho 6-6 ponttal terhelte a kosarat, s megszerezte a rendkívül értékes harmadik helyet. Földi még a nyolcaddöntőt követően arról beszélt, hogy a világbajnokság előtt titkos álomként az éremszerzést fogalmazták meg, amiről azonban nem szívesen beszélt korábban, mondván, nehogy hoppon maradjanak. Dehogy koppantak. Inkább dobbantottak.

3X3-AS U18-AS KOSÁRLABDA-VILÁGBAJNOKSÁG, DEBRECEN Fiúk. A döntő: Új-Zéland-Argentína 20-18, bronzmeccs: Franciaország-Spanyolország 16. 13. Végeredmény: 1. Új-Zéland (Matthew Freeman, Nikau McCullough, Sam Timmins, Tai Wynyard), 2. Argentína, 3. Franciaország, ...13. Magyarország (Boros Márk, Durázi Krisztofer, Horváth Kristóf István, Opre Roland). Leányok. A döntő: Franciaország-Egyesült Államok 20-19, bronzmeccs: Magyarország-Izrael 14-11. Végeredmény: 1. Franciaország (Lisa Berkani, Alexia Chartereau, Maeva Djaldi Tabdi, Francesca Dorby), 2. Egyesült Államok, 3. Magyarország (Aho Nina, Horváth Krisztina, Kányási Veronika, Tóth Tímea)