UtánpótlásSport
2024. május 20.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2015-06-09 15:45

Mr. Gól sztárjelölt lett

A FIFA hivatalos oldalának szakírója szerint Mervó Bence jó úton halad afelé, hogy a legnagyobbak közé emelkedhessen. Az U20-as válogatott négygólos támadója következő lépésként a Szerbia elleni világbajnoki nyolcaddöntőben bizonyíthat. A csapattól már megkapta a Mr. Gól becenevet.

Nagy-Pál Tamás „A klubomban nagyon szeretek széleken játszani, leginkább a bal oldalon. De Új-Zélandon úgy tűnik, vérbeli csatár lettem” – nyilatkozta az U20-as válogatott csatára, Mervó Bence (címlapfotó: Getty Images) a fifa.com-nak, amely vezető cikkben foglalkozik a világbajnokság egyik felfedezettjével. Nem csoda, hogy a Győr játékosa a nemzetközi érdeklődést is felkeltette, hiszen eddig négy gólt szerzett a nyolcaddöntőbe jutott gárdában.
Mervó Bence
Mervó Bence
„Bernd Storck találta ki nekem ezt a posztot, és négy gólom bizonyította, hogy igaza lett – folytatta Mervó, aki elárulta: az Észak-Koreának lőtt triplája után a csapat masszőrje Mr. Gólnak kezdte el hívni, a becézést pedig a csapattársak is átvették. – Most már mindenki így szólít, úgyhogy muszáj ennek a megtiszteltetésnek megfelelnem!” A cikk méltatja: varázslatos gólokat lőtt az ázsiai gárda ellen, amivel ráadásul történelmet írt, hiszen még egyetlen magyar sem triplázott U20-as világbajnoki mérkőzésen. Sőt, ha a felnőtt tornát is belevesszük, akkor is csak három legendássá vált labdarúgónknak sikerült: Kocsis Sándornak, Albert Flóriánnak és Kiss Lászlónak. „A magyar futballnak gazdag a történelme. Nagyon tisztelem az olyan játékosokat, mint Kocsis, Albert vagy Kiss. Mégis van, aki a sok legendánk közül is kiemelkedik: Puskás Ferenc. A valaha élt legjobb magyar játékos. Rajta kívül még a brazil Ronaldót is nagyon szeretem. Lenyűgöző volt a játéka, és hihetetlen, hogy nagyon súlyos sérülések után is vissza tudott térni a csúcsra” – emelte ki Mervó. Nem véletlen, hogy éppen Ronaldót említette meg, hiszen a brazilhoz hasonlóan az ő pályafutását is súlyos sérülések nehezítettek már. Mint tavaly honlapunknak elmondta (ITT), volt olyan orvos, aki azt tanácsolta neki: hagyjon fel a profi futballal. Szerencsére nem hallgatott rá... A cikk szerzője egyébként nem fukarkodik az elismerő szavakkal: Mervó szerinte arra az útra lépett, melynek végén akár a legnagyobbak közé emelkedhet. „Amellett, hogy kivételes képességei vannak, nagyon szerény és csendes fiú, akit már most megjegyeztek maguknak az Új-Zélandon jelenlévő játékosmegfigyelők” – jelenti ki a szerző. „Olyan vagyok, mint bármelyik fiatal: mivel nincs még családom, a zene, az edzés és természetesen a futball határozza meg az életemet. Remek dolog, hogy a szenvedélyemmel foglalkozhatok, ráadásul egyre eredményesebben, hiszen már a világ legjobb tizenhat csapata között szerepelhetünk, amivel biztosan örömöt szereztünk Magyarországnak. De annál is többet szeretnénk…” - zárta mondandóját  a támadó. Hogy lesz-e annál több, az holnap hajnali hattól kiderül, amikor az a Szerbia lesz a mieink ellenfele, amely eddig egyetlen gólt kapott a tornán, és első helyen végzett Mexikó, Mali és Uruguay előtt a halálcsoportban. Könnyű biztosan nem lesz.