UtánpótlásSport
2024. március 19.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Egyéb sportágak

2015-06-11 16:01

Baleset Bakuban

Busz ütött el három, szabályosan közlekedő osztrák szinkronúszót az Európa Játékok helyszínén, Bakuban. A 15 éves sportolók közül kettőt repülőgéppel haza kell szállítani, az egyikük sérülése nagyon súlyos.

nso.hu/UP-info Miközben a sportvilág megünnepelni készül az első „európai olimpiát", Azerbajdzsán fővárosában, Bakuban, az osztrák küldöttség dermedt csendben várja szinkronúszói sorsának alakulását. A pénteki megnyitóval kezdődő Európa Játékokon ugyanis súlyos baleset történt: az olimpiai faluban busz ütötte el az egyaránt 15 éves Vanessa Sahinovicot, Verena Breitet és Luna Pajert. A járdán.
szinkronosok
szinkronosok
A bakui egyetemi kórházban végzett vizsgálatokból kiderült, hogy Sahinovic sérülései nagyon súlyosak. Az Osztrák Olimpiai Bizottság vezetője, Alfred Enge tájékoztatása szerint a leánynak több csontja is eltört, minél hamarabb haza kell szállítani. Pajer karsérülése tüzetesebb vizsgálatot igényel, őt szintén Bécsbe szállítják. Breitet kiengedték a klinikáról, a combsérülései nem súlyosak. Az osztrákok szerint a három versenyző a sportolói falu járdáján sétált, amikor elütötte őket a hivatalos személyeket szállító shuttle-busz. A lányok a csapatversenyben indultak volna: az és a leány vízilabdatorna már a hivatalos megnyitó előtt elkezdődik. „Sokkhatás alatt áll a teljes küldöttség, azonnal megtettük a szükséges lépéseket, miután az egyetemi kórházban kivizsgálták a lányokat. Úgy döntöttünk, hogy amint szállítható állapotba kerülnek, hazaküldjük őket” – mondta Peter Mennel, az Osztrák Olimpiai Bizottság főtitkára.