UtánpótlásSport
2024. március 19.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Egyéb sportágak

2015-06-12 17:31

Elégedett edzők

Bemutatkoztak a magyar szinkronúszók a bakui Európa Játékokon. Bár párosban és csapatban sem sikerült a döntőbe kerülés, a lányok és edzőik elégedettek a teljesítménnyel.

UP-info/NSO Az első magyar versenyzők azeri idő szerint kilenc után néhány perccel mutatkoztak be Bakuban. Mint ismert, a vizes sportágakban az utánpótlás szerepel az Európa Játékokon. Így a juniorkorú Fodor Adél, Harcsa Viktória szinkronúszópáros csobbant először a medencébe, éles sikolyok közepette. A csapat többi tagja ugyanis akkor még a lelátóról szurkolt. A lányok a Ray Charles Hit The Road, Jack című dalára bemutatott gyakorlatra 71.6667 pontot kaptak, ami a húsz fős mezőnyben a tizenötödik helyre volt elég. A selejtezőt – ahogy az várható volt – az oroszok fölényesen (89.2333) nyerték meg az ukránok (87.5333) és a spanyolok (85.7333) előtt.
A lányok úgy érzik, kihozták magukból a maximumot. Fotó: Szalmás Péter/MOB
A lányok úgy érzik, kihozták magukból a maximumot. Fotó: Szalmás Péter/MOB
Ugyanaz a sorrend alakult ki az élen a csapatversenyben is, amelyben a magyarok − Dimanopulosz Dorina, Fodor Adél, Harcsa Viktória, Kertai Lili, Kézdi Fanni, Lukovszky Sarolta, Riemer Alexandra és Szabó Veronka − 72.0667 ponttal a tizenharmadik helyen zártak. Fodor Adél a csapatviadal után elmondta: − Nem volt annyira megterhelő, hogy reggel és délután is versenyeztünk, de mentálisan azért alaposan elfáradtam. A duóval nagyon elégedettek vagyunk, igazából nekünk nem az számít, hogy mi a pontszám, hanem az, hogy mit mondanak az edzőink. A csapat, mi belülről úgy éreztük, szintén jól sikerült. Kihoztuk magunkból a maximumot, és az edzőink is úgy látták. A csapatversenyben egy rajthely üresen maradt: az osztrák lányok a sajnálatos buszbaleset miatt kihagyni kényszerültek a viadalt. A három szerencsétlenül járt versenyzőből kettőt Bakuból Bécsbe szállítottak. A legsúlyosabban megsérült Vanessa Sahinovicot mesterséges kómában tartják, állapota az osztrákok tájékoztatása szerint nem életveszélyes. Harcsa Viktória elmondta, majdnem ők is belekeveredtek a balesetbe: − Mi is azzal a busszal mentünk volna, csak az edzőink úgy gondolták, induljunk fél órával később. Az volt a szerencsénk. Elmentünk a buszállomáshoz, és láttuk, hogy a shuttle mennyire károsodott, aztán jött a hír, hogy megsérültek az osztrák lányok. Sokkolt minket, ami történt, mert mi is ott lehettünk volna. Szerencsére, a magyar lányok elkerülték a bajt, így holnap a kombinációs kűrben is megmutathatják tudásukat. Szabó Veronka pedig az egyéni versenyszámban is bemutatkozik.