UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2015-06-21 19:10

Dárdai vitte az emberét

Dárdai Pál a határozott elképzeléseivel meggyőzte Pep Guardiola felfedezettjét, és Münchenből Berlinbe csábította. A 21 éves Mitchell Weiser reméli, hogy javíthat a Hertha támadójátékán. Guardioláról elmondta: igazi futballőrült.

Nagy-Pál Tamás Rögtön az első igazolása „izmosra” sikerült Dárdai Pálnak a Budesligában szereplő Hertha BSC vezetőedzőjeként, hiszen megszerezte a Bayern München 21 éves tehetségét, Mitchell Weisert. A szélsőt egy évvel ezelőtt szúra ki magának a világ egyik legjobb trénerének tartott Pep Guardiola, és decembertől hol több, hol kevesebb lehetőséget adott neki a bajnokságban.
Mitchell Weiser2
Mitchell Weiser2
Az azonban látszott Weiseren: ha csak pici is, de valami hiányzik belőle ahhoz, hogy a klasszisok közé emelkedhessen, így a spanyol edző a hatalmas sérüléshullám ellenére sem vetette be a Barcelona elleni Bajnokok Ligája-elődöntőben. A troisdorfi születésű játékos 13 bajnoki és 2 BL-mérkőzésen léphetett pályára, összesen egy gólt szerzett, és négyszer hozta kihagyhatatlan helyzetbe társait. A játéklehetőséget kevesellte, amit nem volt rest kihasználni a magyar válogatott szövetségi kapitánya. „A Hertha próbálkozott a legkitartóbban és a legaktívabban. Michael Preetz sportigazgató és Dárdai Pál is egyértelművé tette: ragaszkodik hozzám. Bár a magyar szakembert egyelőre még inkább csak játékosként, mint edzőként ismerem, a beszélgetések során az már feltűnt: világos terve van arról, hogyan szeretne focizni, amivel meggyőzött, hogy itt a helyem” – mondta el a klub hivatalos honlapján. Weiser ráadásul úgy látja: tökéletesen beleillik a Dárdai képviselte filozófiába: „Az elmúlt szezonban rengeteg sérülés sújtotta a csapatot. A védekezés rendben működött, de a támadójáték bőven hagyott kívánni valót maga után. Remélem, hogy azon tudok segíteni a következő idényben.” A szélső akkor sem lesz elkeseredve, ha inkább védekező feladatot kap, mert elmondása szerint bárhol nagyon szívesen játszik, bár az egyértelmű, hogy inkább az előrejáték az erőssége. „Fizikailag erősödnöm kell még, s a fej- és a passzjátékomon is van mit javítani. Legnagyobb erényem a sebességem, és kreatív labdarúgónak tartom magamat.”
Mitchell Weiser1
Mitchell Weiser1
A közel 300 Bundesliga-mérkőzést játszó Patrick Weiser fia arról is beszélt, milyen volt egy szezont a világ egyik legnagyobb klubjában eltölteni. „A Bayernnek nemhogy Németországban, de a világon sem sok párja akad. Ez az edzésekre is igaz, nem egyszerű a rengeteg világsztárhoz ilyen fiatalon alkalmazkodni. Nem is beszélve Guardioláról, aki megőrül a fociért. Az ő szemén keresztül teljesen máshogy látja az ember a labdarúgást. Teljesen új gondolatai vannak arról, hogyan kell valakinek játszani, elég, ha csak a hátvédek felfelé-védekezésére gondolok. Hozzá hasonlóval még nem találkoztam Németországban. Bárkinél jobban ügyel a részletekre, akikkel eddig együtt dolgoztam.” Kíváncsiak vagyunk, hogy egy év múlva hogyan nyilatkozik Weiser a magyar mesterről, Dárdai Pálról.