UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2015-06-24 16:18

Pápán van jövő

Hiába szűnt meg a Lombard Pápa, a Pápai ELC gond nélkül folytatja a város utánpótláscsapataink működtetését, a gyerekeket nem eresztik szélnek. Más kérdés, hogy profiklub hiányában az egyesület kellő vonzóerő-e a fiataloknak. Halvány reménysugár még az NB III-as indulásra is mutatkozik.

Nagy-Pál Tamás Szomorú napra ébredt a pápai futball: a tartozásai miatt egyik osztályba sem tud nevezni az NB I-ből kieső profi klub, a Lombard Pápa, vagyis megszűnik. Viszont van némi öröm is az ürömben: ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy az utánpótlás is eltűnne a városból. A korosztályos gárdákat eddig is különálló egyesület, a Pápai ELC működtette.
Pápai ELC1
Pápai ELC1
„A jövőnket nem fenyegeti semmilyen veszély. Önálló utánpótlás-egyesületként működünk továbbra is, ugyanannyi korosztállyal. Az U14-es, U15-ös, U16-os, U17-es és U19-es gárdát már be is neveztük a következő szezonra a másodosztályba” – mondta az ELC ügyvezetői igazgatója, Tóth Péter. A közel háromszáz igazolt labdarúgó szülei tehát megnyugodhatnak: csemetéjük Pápán folytathatja a futballt. Más kérdés, hogy profiklub hiányában mekkora vonzóerőt jelent az egyesület. „Majd csak ősszel derül ki, milyen hatással lesz a létszámunkra. Azt már most is tudjuk, hogy a legjobb játékosainkra szemet vetettek. Ez részben Nagy Mihálynak köszönhető, aki nálunk volt szakmai igazgató, de már a Videotonban dolgozik. Jól ismeri a gyerekeket, tudja, kit érdemes átcsábítani. Egyfelől büszkék vagyunk rá, hogy feljebb léphetnek a srácok, másfelől viszont létszámgondjaink lehetnek. Biztosan kell majd játékosokat keresnünk az idősebb korosztályoknak is.” Ami viszont akár csábító lehet: az egyesület létesítményhelyzete kitűnő, hiszen ezentúl a stadiont is kizárólag az utánpótlás használja, valamint az edzői gárda összetétele sem változik jelentősen, Lengyel Ferenc például továbbra is marad szakmai igazgató. Tóth végül elárulta: nagyon halvány reménysugár még arra is mutatkozik, hogy a következő szezonban a Pápai ELC akár felnőtt csapatot indítson az NB III-ban. „Bár nincs indulási jogunk, a szövetség felé szándéknyilatkozatot tettünk arról, hogy ha nem jönne össze a tervezet hatvan csapat a harmadosztályban, akkor szívesen vállaljuk a szereplést. Arra gondoltunk, hogy a kiöregedő U21-re épülne a gárda. Már azokra a fiúkra, akik még itt lesznek, mert bár kértük őket rá, örökké nem tudnak várni, néhányan már találtak maguknak csapatot. A megmaradókhoz csatlakozhatnánk a fiatalabb edzőink, akik egyébként is játszanak a harmadosztályban.”