UtánpótlásSport
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2015-06-25 16:36

Homokon a strand urai

Aranyesélyeként száll harcba a leány és fiú U19-es strandkézilabda-válogatott a pénteken (26-án) a spanyolországi Lloret del Marban kezdődő korosztályos Európa-bajnokságon. A két válogatott U18-asként tavaly győzött a kontinensviadalon.

UP-info Péntektől vasárnapig a spanyolországi Lloret de Marra érdemes figyelnie minden kézilabda-szurkolónak, hiszen elkezdődik az U19-es strandkézilabda Európa-bajnokság. A homokon az utánpótlásban és a felnőttek között is évek óta kiemelkednek a magyarok, s ami a fiatalokat illeti: tavaly mindkét U18-as együttes megnyerte a kontinensviadalt. Ezért aztán nem túlzás, az idén is az aranyérem reményében lépnek pályára a lányok és fiúk. Gróz János leánycsapata Németország és Szlovákia ellen játszik pénteken, míg szombaton Horvátország és Törökország következik. Az elődöntőket még aznap délután, a finálét és a helyosztókat pedig vasárnap rendezik meg. A Somogyi Péter edzette fiúk hasonló menetrend szerint előbb Portugáliával és Grúziával, majd a törökökkel és a horvátokkal csapnak össze. Kétség sem fér hozzá, vasárnap éremért mérkőzhetnek ők is. Tavaly itt foglalkoztunk hosszabban a kézilabda strandváltozatával.

U19-ES STRANDKÉZILABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG, LLORET DE MAR Az U19-es leányválogatott kerete: Bozsó Nóra Leila, Friebesz Fanni, Tóth Krisztina, Nagy Nikolett, Benzsay Rebeka, Szűcs Fanni, Frigyesi Fanni, Vígh Viktória, Braun Csene, Vártok Ramóna. Szövetségi edző: Gróz János. Csoportbeosztás. A csoport: Magyarország, Törökország, Horvátország, Németország, Szlovákia. B csoport: Oroszország, Spanyolország, Svájc, Románia A magyar válogatott csoportmérkőzései. Péntek: Magyarország-Németország (13.00), Magyarország-Szlovákia (16.00), szombat: Horvátország-Magyarország (10.00), Törökország-Magyarország (11.30). A további program. Szombat: elődöntők, helyosztók, vasárnap: döntő, bronzmeccs, helyosztók. Az U19-es fiúválogatott kerete: Balogh Ádám, Babiczky Gergő, Kovács Márk, Fodor Bence, Jóga Norbert, Pádár Dávid, Valler Péter, Tihaméri Zalán, Glózik Balázs, Hollós Péter. Szövetségi edző: Somogyi Péter. Csoportbeosztás. A csoport: Magyarország, Horvátország, Törökország, Portugália, Grúzia, B csoport: Spanyolország, Oroszország, Svájc, Románia. A magyar válogatott csoportmérkőzései. Péntek: Magyarország-Portugália (13.45), Magyarország-Grúzia (17.30), szombat: Törökország-Magyarország (10.45), Horvátország-Magyarország (13.00). A további program. Szombat: elődöntők, helyosztók, vasárnap: döntő, bronzmeccs, helyosztók.