UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2015-06-26 09:53

Gyógyír a világtól

A 19 éves Korsós Dorina a balszélső poszton az első, összesítésben a második a handball-planet.com által kiírt, "a világ legjobb fiatal női játékosa"-szavazáson. A győri kézilabdázó a kevésbé jól sikerült szezon után gyógyírnak érzi az egyéni elismerést.

reb Ahogyan arról a hónap elején beszámoltunk, a handball-planet.com szakportál szavazást indított a világ legjobb fiatal női játékosa címért. Három magyar is érdekelt volt a szakírók és a közönségszavazás összesített eredménye alapján elnyerhető díjban: Tóth Gabriella az irányítók, Lukács Viktória a jobb- és Korsós Dorina a balszélsők között. A Győri Audi ETO KC-ban szereplő Korsós pedig majdnem megszerezte az elsőséget, de a 20 éves orosz Darja Dmitrijeva megelőzte. Így sincs oka a csalódottságra, mert a posztján bekerült az All Star-csapatba. Az orosz győztes teljesítménye is elismerésre méltó, hiszen az idei Bajnokok Ligája-sorozatban 76 gólt szerzett és csapata, a Dinamo Sinara egyik erőssége volt.
korsos_dorina____
korsos_dorina____
Korsós ugyanakkor gyengébb szezont zárt a Győrrel, mint az elmúlt években. Az ETO a BL-negyeddöntőben búcsúzott, így nem vehetett részt a hazai, budapesti rendezésű Final Four-on, ráadásul némi meglepetésre a Ferencváros megelőzte a hazai bajnokságban: a fővárosi zöld-fehérek 2-0-ra nyerték a két győzelemig tartó párharcot. „Persze, a csapat kevésbé jó idei szereplése fájó pont, viszont ez az elismerés (hogyan is mondjam?...) gyógyír a lelkemnek. Boldoggá tesz, hogy mások is észrevették: a tavalyi évhez képest rengeteget fejlődtem, és tényleg megpróbáltam mindent megtenni a pályán a győzelemért. Örülök a címnek, és annak is, hogy az összesített szavazáson a második lettem. Az eredmény visszajelzés, hogy jó úton járok. Hálás vagyok mindezért Ambros Martínnak és Danyi Gábornak" – köszönte meg győri edzőinek a munkát a balszélső, aki hozzátette, hogy a következő évet még jobban „meghúzza".

ALL STAR-CSAPAT. Kapus: Dinah Eckerle (Thüringer HC), balszélső: Korsós Dorina (Győri Audi ETO KC), balátlövő: Eliza Buceschi (HCM Baia Mare), irányító: Darja Dmitrijeva (Dinamo Sinara), jobbátlövő: Andjela Janjušević (ŽRK Radnički Kragujevac), jobbszélső: Anna Vjakireva (Zvezda, a második Lukács Viktória), beálló: Joanna Drabik (MKS Slegros Lublin).