UtánpótlásSport
2024. április 18.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Ökölvívás

2015-06-26 13:35

Halásztelki válogató

Aki komolyan gondolja, hogy szeretne a keszthelyi női junior és ifjúsági Európa-bajnokság keretébe kerülni, annak szombaton a halásztelki válogatótornán van jelenése. Seres Attila szövetségi edző szerint hat-hét hely kiadó, s akad súlycsoport, ahol még négy jelölt van versenyben.

Nagy-Pál Tamás Alig pár hete ért véget Tajpejben a női utánpótlás-világbajnokság, ahonnan két bronzéremmel tért haza a magyar csapat. Pont annyit tűzött ki célul a viadal előtt Seres Attila szövetségi edző, aki tehát elégedett lehetett. „Kimondottan kellemes meglepetés volt Takács Tímea harmadik helye, hiszen az első mérkőzésén a végső győzelemre is esélyes ukránt verte meg. Több külföldi edző is gratulált.”
Seres Attila
Seres Attila
Formáját nézve tehát Takács helye biztos az Európa-bajnokságra készülő keretben, amely különösen értékes most, hiszen augusztusban Keszthelyen rendezik a viadalt. Jó néhány súlycsoportban így hatalmas a küzdelem az indulásért, a lányok pedig holnap Halásztelken bizonyíthatják: megértek a nemzetközi szereplésre. „Hat-hét kiadó hely van még a válogatottban, mindkét korosztályban akadnak nyitott súlycsoportok. Ifjúsági ötvenhét kilóban például még négyen is pályáznak az Eb-szereplésre. A hétvégi torna után is maradnak még ketten, akiket a következő hónapban elviszek Szerbiába. Meglátjuk, melyikük szerepel jobban nemzetközi versenyen. Egyébként Takácsnak is viszek vetélytársat, de csak azért, mert jövőre már felnőtt lesz, meg kell keresni az utódját.” A vb óta a klubokban folyt a felkészülés, különböző válogatóversenyeket rendeztek. „Jövő héten kezdjük meg a közös munkát, utána jön a már említett szerb verseny, július végén pedig Olaszországba megyünk. Aztán Tatán dolgozunk az Eb-ig.” A szakember nem bízza teljes mértékben a bírókra a döntést, vagyis nem feltétlenül az kerül be a válogatottba, aki jobb eredményt ér el bármelyik tornán. „Nézem a felkészültséget, a vívásban rejlő továbblépés lehetőségét. Azt is figyelnem kell, melyik az a stílus, amelyik nemzetközileg is sikerre vezethet.” Bár Seres a vecsési bokszklubnak is vezetőedzője, úgy intézte, hogy lányainak az egy héttel korábbi, szlovákiai nemzetközi verseny legyen az időszak fő viadala, így Halásztelken a válogatottra tud koncentrálni. „Előzetesen hetven-nyolcvan lány indulását várjuk. A nyár miatt sokan kiestek, de aki szeretne a válogatottba kerülni, az mindenképp ott lesz, s arra akár mérget is vehet bárki.”