UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2015-06-29 13:10

Kupa a parton

A házigazda Siófok KC nyerte meg a Déli úti munkacsarnokban rendezett ifjúsági leány kézilabdatornát. A Balaton-partiak hibátlanul, négy győzelemmel zártak az élen.

UP-info Ha nyár, akkor Balaton, de a tételt kicsit másként értelmezték azok a kézilabdázók, akik a héten részt vettek a Siófok KC és a Fehérvár KC együttműködésében rendezett HandBalaton elnevezésű viadalon. Az ifjúsági leányoknak kiírt megméretésen öt csapat játszott, körmérkőzéses rendszerben. A két vendéglátó és az Érd mellett a szlovák Tatran Stupava, valamint a világhírű norvég klub, a Larvik utánpótlásra lépett a pályára.
siofok_ifi_torna
siofok_ifi_torna
A siófokiak magabiztosan megnyerték mind a négy találkozót, így otthon tartották a kupát. „A legfontosabb célunk a jövő évi ifjúsági csapat építése. Ez a garnitúra tulajdonképpen egyben marad, a tavalyi serdülőből kiöregedett gyerekek és az én ifimből megmaradtak alkotják a korcsoportot – értékelt Pintér Károly a klub honlapján. – Új játékosunkkal, Sárosi Nanettával sokat erősödünk, kifejezetten tetszett a tornán nyújtott teljesítménye, hasznos lesz irányítóként. A mérkőzések nagy részén jól játszottunk. Amíg a kezdő sorunk volt a pályán, addig eldöntöttük a meccseket, és a második játékrészben mindig bátrabban tudtam lehetőséget adni a jövő embereinek is. Az Érd elleni találkozón tizenöt perces rövidzárlatunk volt, arra felhívtam a lányok figyelmét. Hasonlót nem engedhetünk meg magunknak, mert a bajnokság közben ezért már sokszor nagy árat fizettünk. Összességében kimondottan elégedett vagyok, hosszú bajnokság után szépen teljesítettek a tornán." Az edző optimista a következő szezonnal kapcsolatban. Úgy érzi, hogy beleerősödhet a csapat az ifjúsági korosztályba, és csalódott lenne, ha nem végeznének legalább az 5-8. helyen.  Ráadásul a társaság elindult a felnőtt NB II-ben is, így megerőltető év vár rájuk. Nem véletlen, hogy a jól megérdemelt pihenőre is futóprogramot azért kapnak a lányok...

HANDBALATON NEMZETKÖZI IFJÚSÁGI KÉZILABDATORNA, SIÓFOK Eredmények 1. nap: Fehérvár KC–Várpalota-Larvik (norvég) 23–20, Siófok KC–Tatran Stupava (szlovák) 34–21. 2. nap: Fehérvár KC-Várpalota–Tatran Stupava (szlovák) 22–13, Larvik–Érd 20–19, Siófok KC–Fehérvár KC-Várpalota 27-11, Érd–Tatran Stupava (szlovák) 28–25. 3. nap: Siófok KC–Érd 27–20, Larvik (norvég) –Tatran Stupava (szlovák) 19–19, Érd–Fehérvár KC-Várpalota 23–21, Siófok KC–Larvik (norvég) 28–16.