UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Ökölvívás

2015-07-02 15:28

Tisztítótűz

Különleges motiváció az ifjúsági és junior lányoknak a hazai rendezésű Európa-bajnokság. Seres Attilának komoly fejtörést okoz a válogatott összeállítása – amit persze cseppet sem bán. A kérdéses súlycsoportok képviselői Szerbiában dönthetik el, melyikük vehet részt a kontinenstornán.

Nagy-Pál Tamás Hetvenegy leány mérlegelt a halásztelki utánpótlás-viadalra, amelyen – Seres Attila szövetségi edző nagy örömére – serdülők is részt vettek. Mozgolódik tehát már a legfiatalabb korosztály is, de a figyelem ezúttal mégiscsak a juniorokra és az ifjúságiakra összpontosult, hiszen nekik volt válogató a viadal a keszthelyi Európa-bajnokságra. „Bár a súlycsoportok nagy részében tiszta helyzet alakult ki, akadt még néhány, amelyikben nem tudtam eldönteni, ki legyen az Eb-résztvevő” – árulta el a szakember.
Halásztelek
Halásztelek
A legnehezebb dolga talán az ifjúsági 57 kg-ban van, ugyanis Ocskó Anna – nem csekélyke meglepetésre – legyőzte a rutinos Eb- és vb-induló Mezővári Kingát. De nemcsak a szegedi lány, hanem Kiss Marietta és Róka Daniella is jobb teljesítményt nyújtott nála, így mindhárman bekerültek Mezővári kárára a válogatottba. Ocskó, életében először. A jövő héten Szerbiában dönthetik el, ki a legjobb, viszont a szabadkai versenyen csak két-két lány indulhat súlycsoportonként, így a Róka 60 kg-ban versenyez. „Mivel ott a vb-bronzérmes Takács Tímea, a kontinenstornán már biztosan nem vehet részt, de tartalékként mindenképpen nevezzük.” A tavalyi kontinenstornán bronzérmes Gaál Bernadettnek is meg kellett küzdenie a junior 63 kg-ban, mert szoros meccset vívott Békési Karinával. Az 50 kg-ban továbbra sem lehet tudni, ki a befutó: Berecz Lolettának és Finesz Kamillának kell összecsapnia az Eb-indulásért. „Jó volt látni, hogy mindenkiben lángolt a tűz, ami nem csoda, hiszen jobb motiváció nem kell a hazai Eb-nél. Persze, nem csúcsormában pörögtek a lányok, ami teljesen normális, hiszen azt csak évente kétszer-háromszor lehet elérni, és most még nem jött el az ideje.” Ahogy a jövő heti, szabadkai viadalon sem. Az csak remek teszt és rutinszerzés lesz. „Erős viadalra megyünk: kanadai és indiai résztvevőkkel. Mivel nekik idén nincs kontinensbajnokságuk, a maximumot itt hozzák. Egyértelműen felkészülésnek tekintjük a tornát, vagyis, ha valaki első nap kikap, akkor utána edzőmeccsei lesznek. Olyan lesz, mintha egyhetes edzőtáborba mennénk.” Azt követően július végéig pihenőre mennek a lányok, és augusztus elsején kezdik meg Tatán a közvetlen felkészülést az Eb-re, ahol az olasz válogatott lesz a sparrinpartner. „A reményeim szerint négy-öt érmet is szerezhetünk Keszthelyen. Nagyon erős lesz a mezőny – orosz, ukrán, lengyel, kazah, török versenyzőkkel. Ennek ellenére nem titkolt vágyam, hogy legalább az egyik lányunk a dobogó tetejére állhasson, amire az ifjúságiak között van nagyobb esély, de a juniorok is okozhatnak meglepetést.”