UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Tenisz

2015-07-03 19:06

Levadászva a világelső

Pazarul hangolt a wimbledoni junior Grand Slam-versenyre Gálfi Dalma, hiszen megnyerte a rangos, első kategóriás versenyt Roehamptonban. A 16 éves teniszező egy éve párosban fináléba jutott a GS-en, az idén vélhetően nagyobb sikerek várnak rá.

reb „Büszke vagyok arra, hogy az edzőjeként lehetek vele" – írta a közösségi oldalon a korábbi klasszis játékos, Temesvári Andrea Gálfi Dalmáról, miután a 16 éves teniszező döntőbe jutott a roehamptoni első kategóriás juniorversenyen. Természetesen ma sem maradtak el a méltató sorok, hiszen Gálfi a junior világelsőt, a cseh Markéta Vondroušovát verte 7-6, 6-2-re a fináléban, s azzal rendkívül értékes trófeát gyűjtött be.
galfi_dalma_roehampton_huntennis
galfi_dalma_roehampton_huntennis
Pedig a korosztályos világranglista harmadik helyezettjének – akit ugyanebben a pozícióban emeltek ki a szigetországi versenyen, azaz a krém vett részt a wimbledoni felvezetésen – nem volt könnyű dolga. Az első körben 6-1, 6-3-mal még magabiztosan búcsúztatta a kolumbiai Maria Fernanda Herazo Gonzalezt. Viszont a második fordulóban jobban megdolgozott a sikerért, a szlovák Manca Pislak szettet nyert ellene, de aztán 3-6, 6-4, 6-1-gyel kapitulált. A 16 között hullámvölgybe került Gálfi, aki az orosz Szofija Zsukot 6-4, 0-6, 6-4-gyel ejtette ki. A semmire elveszített játszmát követően viszont nem örülhettek nyert szettnek az ellenfelek a magyar lány ellen: a negyeddöntőben a hazai pályán szereplő Emily Arbuthnot 6-4, 6-4-es, az elődöntőben az amerikai Ingrid Neel 6-2, 7-6 (6)-os vereséget szenvedett Gálfitól. A fináléban aztán következhetett az aktuális világelső, a cseh Vondroušová, de a látszólagos papírforma nem sokat ért: Gálfi 7-6, 6-2-re megnyerte a mérkőzést és a tornát is. Ennél jobban gyakorlatilag nem hangolhatott volna a junioroknak jövő héten rajtoló wimbledoni Grand Slam-re. Gálfi januárban az Australian Openen egyesben a négy közé jutott, és csupán karnyújtásnyira volt a finálétól. Egy esztendeje Wimbledonban finálét játszott párosban, s mindkét műfajban van esélye, hogy elérje élete eddigi legjobb eredményét.

Útközben búcsúztak Stollár Fanny – meglepetésre – egyesben már az első fordulóban kikapottt Roehamptonban, míg a Gálfival alkotott, harmadikként kiemelt párosuk a második körben búcsúzott. Udvardy Panna egyesben nem került a főtáblára, míg a duók között az első kör jelentette a végállomást.