UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2015-07-03 22:19

Vissza, a Földre

A magyar válogatott súlyos vereséget szenvedett a végső győzelemre is esélyes spanyoloktól az U20-as női A divíziós Eb második napján. A csehek elleni, szép győzelem után ezúttal mélyen a tudása alatt teljesített.

Lakner Gábor A csehek legyőzése után jóval nehezebb ellenfél várt a magyar válogatottra. A spanyol csapat már a mérkőzés elején igazolta félelmetes hírét, és pillanatok alatt elhúzott (4. perc: 13-2). Magyar időkérés után rövid fellángolás következett (8. perc: 15-10), de a hazaiak megtalálták a zónavédekezés ellenszerét: remekül céloztak kívülről. A második negyedben öt percet kellett várni az első magyar kosárra, és az csak részben volt betudható a szigorú spanyol védekezésnek. A magyar lányok tiszta dobóhelyzeteket, sőt, büntetőket is elhibáztak. Ellenfelük viszont a palánk alatt kihasználta jelentős magassági fölényét, és továbbra is gond nélkül átdobta a magyar zónát.
magyarspanyolu20_2
magyarspanyolu20_2
A térfélcseréig így is látótávolságon belül maradt válogatottunk, azonban a nagyszünetet követően teljesen szétesett a játéka. Ezúttal az időkérés sem segített, a rengeteg eladott labdából rendre könnyű kosarakat szereztek a spanyolok, és ha mégsem dobták elsőre a gyűrűbe a labdát, a támadólepattanók megszerezése után újra esélyük nyílt rá. A különbség először érte el a harminc pontot (26. perc: 58-28). Az utolsó tíz percre semmilyen kérdés nem maradt megválaszolatlanul, a magyar edző pályára küldte az addig egyáltalán nem, vagy keveset szerepeltetett játékosait. A találkozó képén az sem változtatott lényegesen, de a biztos vezetés tudatában kevésbé koncentráló spanyolok ellen sikerült szorosabb negyedet játszani. A végső győzelemre is esélyes házigazdák ellen nem lehettek vérmes reményei a magyar válogatottnak, de ennél azért nagyobb ellenállásra számítottunk. A vereség ténye nem meglepő, a különbség azonban fájó. Válogatottunk amellett, hogy jóval magasabban jegyzett ellenféllel találkozott, ezúttal mélyen tudása alatt teljesített. A csoport másik mérkőzésén Olaszország–Csehország 79–39. A magyar válogatott szombaton – magyar idő szerint 15 órakor – az olaszokkal csap össze.

U20-AS NŐI A DIVÍZIÓS EURÓPA-BAJNOKSÁG, SPANYOLORSZÁG C csoport, 2. mérkőzés. Spanyolország–Magyarország 89–48 (25–15, 16–11, 30–7, 18–15) Magyarország: Nagy D. 5/3, Böröndy 1, Papp K. 9, Kaposi 2, Aldazabal 6. Cs.: Szabó D. 6/6, Zsilinszki 2, Dobos 6, Studer 3, Farkas F. 2, Varga B. 6, Simon. Edző: Krivacsevics Dragoljub.