UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Cselgáncs

2015-07-04 18:55

Két érem Szófiából

Két bronzéremmel zárták az egyéni küzdelmeket a magyar versenyzők a szófiai ifjúsági Európa-bajnokságon. A KSI-s Tóth Fanni és a miskolci Tóth Apor állhatott fel a dobogóra.

Lakner Gábor Az Eb első napja nem hozott magyar sikereket, a versenyzők nagy része túl korán esett ki ahhoz is, hogy vigaszágra kerülhessen. Mindössze ketten kaptak második esélyt. De nem tudtak élni vele. Pongrácz Bence (55 kg) és Gunics Endre (60 kg) egy győzelemmel és egy vereséggel zárta az Eb-t. Kozma Ákos (60 kg) két győzelem után kapott ki, vigaszágon folytathatta, ahol a finn Luakas Saha állította meg. A lányok közül az első mérkőzésén vereséget szenvedett Tamási Szandra (44 kg) és Mihalovits Kincső (48 kg). Maróti Alexandra (48 kg) és Kis Eszter (52 kg) mérlege egy győzelem, egy vereség.  Kármán Andrea (44 kg) az első sikere után kikapott, a vigaszágon a francia Shirine Boukli vetett véget a versenyének. Mivel senki nem zárt pontszerző helyen, az előzetes tervek teljesítése (egy érem és egy pontszerzés) a ma tatamira lépő versenyzőkre hárult.
judo1
judo1
Ahhoz képest Gőz Roland (73 kg), Tóth Csaba (90 kg) és Fábos Kristóf (+90 kg) már a nyitányon vereséget szenvedett. Árvai Péter (90 kg) egy győzelemmel és egy vereséggel zárt. Waczulik Richárd (+90 kg) erőnyerőként kezdett, majd győzelmét követően kikapott. A vigaszágon folytathatta, ott az első mérkőzését még megnyerte, az orosz Inal Taszojev azonban búcsúztatta. Tóth Apor (81 kg) ugyanakkor menetelt, három győzelemmel az elődöntőbe jutott. Ott a grúz Goga Kevkisvili ipponnal megállította, így a harmadik helyért léphetett tatamira a montenegrói Lazar Csupics ellen. A miskolci versenyző meg is szerezte a magyar küldöttség első érmét: ipponnal győzött. A döntőben a grúz kikapott az orosz Pavel Berlintől. A lányok között Szili Nóra (57 kg) erőnyerő volt, majd veresége után vigaszágra került, ott azonban rögtön búcsúzott. Cservenák Anna (63 kg) az első mérkőzésén kikapott. Az esélyesként számon tartott Szigetvári Mercédesz (+70 kg) erőnyerőként kezdett, egy győzelem után azonban vereséget szenvedett, majd a vigaszágon is kikapott. A szintén esélyesek közé sorolt Tóth Fanni (+70 kg) is erőnyerőként kezdett, majd két sikerrel bejutott az elődöntőbe. A német Maxime Brausewetter jukóval nyerni tudott ellene, így a magyar versenyző a bronzéremért mérkőzhetett meg az olasz Annalisa Calagretivel. A KSI versenyzője nagyszerűen küzdött: jukó után ipponnal győzött a nála jóval erősebb olasz lány ellen. A fináléban a német alulmaradt az izraeli Raz Herskóval szemben. Az Eb holnap a férfi és női csapatversennyel folytatódik.