UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2015-07-04 18:20

Vállalható vereség

Közel járt a bravúrhoz a magyar válogatott az U20-as női A divíziós Eb utolsó csoportmérkőzésén, végül négypontos vereséget szenvedett az olaszoktól. A 35. perctől, tíz pontos hátrányból már nem volt visszaút.

Lakner Gábor Már a mérkőzés első perceiben látszott, hogy a magyar válogatott rendezte sorait a spanyolok elleni kaotikus játékot követően. Az olaszok ugyan szereztek néhány könnyű kosarat, de az agresszív letámadás nem ízlett nekik, így kaptak is néhány hasonlót. Az első negyed minden tekintetben kiegyenlített volt. A második szakaszt – először ezen a tornán – a magyarok kezdték jobban, és lélegzetvételnyi előnyhöz jutottak (14. perc: 26-20). Érkezett is az olasz időkérés, annak köszönhetően gyorsan felzárkóztak. A folytatásban váltott vezetéssel haladtak a felek, a nagyszünetben épp az olaszoknak volt a kétpontos előnyük.
u20kosar1
u20kosar1
Térfélcsere után több lett a pontatlanság válogatottunk játékában, így a harmadik tíz percben végig az olaszoknál volt az előny. A küzdőszellemre nem lehetett panasz, a befejezések azonban nem sikerültek, és rendre támadólepattanókat szerzett az ellenfél a magyar palánk alatt. Kriavecsevics Dragoljub együttese így is látótávolságon belül maradt, és hatpontos hátrányból várta a záró negyedet. A támadójáték azonban továbbra is gyengélkedett, így az olaszok tíz pontos előnyt harcoltak ki (35. perc: 52-62). Onnan – bár becsülettel küzdött mindenki – már nem volt visszaút, a hajrát fizikailag jobban bíró olaszok megnyerték a mérkőzést. Válogatottunk három negyeden keresztül tartotta a lépést az esélyesebb ellenféllel, ami megsüvegelendő teljesítmény. Sokáig úgy tűnt, meglehet akár a bravúr is, végül azonban az olaszok felé billent a mérleg nyelve. Erre a teljesítményre mégis lehet építeni a folytatásban. A vereség ellenére még könnyen továbbléphet a csapat a középdöntőbe. Vélhetően ugyanis a spanyolok legyőzik a csoport másik mérkőzésén a még nyeretlen cseheket, ami elegendő a továbbjutáshoz.

U20-AS NŐI A DIVÍZIÓS EURÓPA-BAJNOKSÁG, SPANYOLORSZÁG C csoport, 3. mérkőzés. Olaszország–Magyarország 71–67 (18–18, 15–17, 17–21, 15–16) Nagy D. 17/12, Böröndy 12, Papp K.  8, Kaposi 4, Aldazabal 14. Cs.: Dobos 7, Studer 2, Szabó D., Zsilinszki 2., Varga B. Edző: Krivacsevics Dragoljub.