UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2015-07-07 00:10

Győztes csata

A magyar válogatott nagyszerű győzelemmel kezdte a középdöntőt az U20-as női A divíziós Eb-n. A védekezési rendszerek harcát hozó mérkőzés kevés ponttal zárult.

Lakner Gábor Úgy tűnt, a játékosok kipihenték magukat vasárnap, hiszen mindkét csapat agresszív letámadással kezdte a mérkőzést. A portugálok jutottak kisebb előnyhöz, de nem tudták leszakítani válogatottunkat. A második tíz percben mindkét jóval oldalon keményebb lett a védekezés, így az egész negyedben mindössze három-három jó dobást láthattunk. A magyar lányok minden labdáért megküzdöttek, rengeteget dolgoztak lábbal is, és ezúttal a lepattanókért vívott csatában sem maradtak alul.
portugal_u20_2
portugal_u20_2
A nagyszünetet követően álomszerűen játszott Krivacsevics Dragoljub együttese. Tizenegy pontra nem érkezett válasz, így először a mérkőzésen magyar vezetést mutatott az eredményjelző. A parádés védekezésnek köszönhetően portugálok öt és fél percig nem találtak a gyűrűbe, utána viszont felzárkóztak. A záró negyednek kétpontos magyar előnnyel vágtak neki a felek. Mindkét csapat hatalmas energiákat mozgósított a győzelemért, a portugálok azonban nem tudtak fordítani. Nagy Dóra a legjobbkor lépett elő vezérré, kritikus pillanatokban dobott egy triplát és egy duplát. A kettő között az eddig legjobb mérkőzését játszó Dobos Ágnes is betalált, s arra már nem volt válasza az ellenfélnek. A magyar válogatott nagyszerű győzelemmel kezdte meg szerepését a középdöntőben. A csapat kedden 19.30 órakor a belgák ellen lép pályára. A csoport többi mérkőzésén: Spanyolország–Belgium 67–46, Hollandia–Olaszország 68–62.

U20-AS NŐI A DIVÍZIÓS EURÓPA-BAJNOKSÁG, SPANYOLORSZÁG F csoport, 1. mérkőzés. Magyarország–Portugália 46–41 (16–20, 7–6, 13–8, 10–7) Magyarország: Nagy D. 12/6, Böröndy 5, Papp K. 4, Aldazabal 3, Dobos 12. Cs.: Szabó D., Kaposi 6, Zsilinszki, Studer 2, Farkas, Varga B. 2. Edző: Krivacsevics Dragoljub.