UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Öttusa

2015-07-07 17:12

Prága és a lányok álma

A juniorok között Európa-bajnok leány öttusacsapat ezúttal a korosztályában, az ifjúsági A kontinensviadalon indul. Esélyesként. A prágai Eb-n a döntően elsőbálozónak számító fiúk az egyéni helyett együttesként számíthatnak jó szereplésre.

reb A Boros Alexandra, Simon Sarolta, Zs. Tóth Anna trió májusban, a szófiai junior Európa-bajnokságon a dobogó legfelső fokára állhatott. Ha logikusan gondolkozunk, adja magát a feltevés, hogy a fiatalok a saját korosztályukban, az ifjúsági A kategóriában egyértelműen aranyesélyesek a prágai kontinensviadalon, de Kállai Ákos utánpótlás-kapitány óva int attól, hogy túl nagy terhet rakjunk a versenyzőkre:
zs.toth_anna_buza_virag
zs.toth_anna_buza_virag
„Lányok esetében érzékeny kérdés, hogy mire képesek, hogyan hozzák a formájukat. Remélem, hogy fejben eléggé erősek, és nem bízzák el magukat attól, hogy az idősebbek között is győztek. Úgy gondolom, ha képesek csak magukra koncentrálni, szép eredményt érhetnek el.” A hármas szereplése a csapatban egyértelmű, az egyéni induló Varga Eszter lesz. A Szófiában váltóban ugyancsak aranyérmet szerző Palkovics Karolina ezúttal is a stafétában kap helyet. Kállai szerint furcsa lett volna, ha Eb-arannyal a háta mögött nem kap helyet, annak ellenére is, hogy az ifjúsági ranglistán az ötödik helyen áll. Míg a lányok éremeséllyel utaztak a cseh fővárosba, a fiúkra nem mondható el ugyanaz. Kardos Bence már szerepelt világversenyen, ellenben Burcsik Barnabás, Mikó Domonkos vagy Salga Gergő neve még kevésbé cseng ismerősen az öttusaszurkolók között. „A srácok közül ketten még a fiatalabb, B korosztályhoz tartoznak, így elsősorban a csapatépítés időszaka vár rájuk. Sűrű volt a hazai mezőny, amelyben azonban ők bizonyultak a legjobbnak, így méltán érdemelték ki az Európa-bajnoki indulást. Az egyéni éremszerzés helyett a csapat való jó szereplése lehet a céljuk.” A hivatalosan szerdán kezdődő Eb-n csütörtökön a leány, pénteken a fiú selejtezőket, szombaton és vasárnap ugyanebben a sorrendben az egyéni döntőket rendezik meg. Hétfőn a leányváltók, kedden a fiú- és mixváltók versenyeznek.

IFJÚSÁGI A EURÓPA-BAJNOKSÁG, PRÁGA Magyar indulók Fiúk: Burcsik Barnabás, Kardos Bence, Mikó Domokos, Salga Gergő Leányok: Boros Alexandra, Simon Sarolta, Varga Eszter, Zs. Tóth Anna