UtánpótlásSport
2024. április 23.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Tornasportok

2015-07-13 17:07

Döntős remények

Az ifjúsági tornászlányok közül Kovács Zsófia, Jakab Noémi és Székely Dóra indul a júliusi EYOF-on, Tbilisziben. A szakvezetés a csapatot a tizedik hely környékére várja, míg Kovácstól egyéni összetettben, felemás korláton és ugrásban is döntőt remél.

Pusztai Viola A hazai válogatóverseny összetett eredménye alapján a leány tornászok közül Kovács Zsófia, Jakab Noémi (mindkettő Dunaferr SE) és Székely Dóra (Delfin SI) harcolta ki a részvételt a július 26-án kezdődő tbiliszi Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválra. A szakvezetés különösebb elvárást nem támaszt a lányokkal szemben, ahogy az utánpótlás-szakágvezető Guczoghy György fogalmazott: az ifjúsági korosztályban mindenkinek ismeretlen a mezőny, így csak a versenyen dől el, mire elég a teljesítmény.
Kovács Zsófiától több döntős helyezést is vár a szakvezetés Fotó: duol.hu
Kovács Zsófiától több döntős helyezést is vár a szakvezetés Fotó: duol.hu
Draskóczy Imre, a női szakág vezetőedzője a csapattól elsősorban azt várja, hogy a tavalyi Európa-bajnokságon elért helyezést megtartsa, azaz a tizedik pozíció környékén végezzen. A különbséget a korábbi válogatottakhoz képest abban látja, hogy Kovács Zsófia személyében most kiemelkedő tornász is van az együttesben: − Egyéni összetettben, felemás korláton és ugrásban is bekerülhet a döntőbe. A három lány közül messze ő az, aki minden nemzetközi követelménynek megfelel, és igazi húzóembere a csapatnak. Jakab Noémi és Székely Dóra azonos képességű tornász, előbbinek szebb a tartása, utóbbinak anyagerősebbek a gyakorlatai, de kiugró eredményt egyiktől sem várunk. Kovács viszont már rendelkezik annyi rutinnal, hogy megfeleljen a kihívásnak, és magától is komoly teljesítményt vár. A Dunaferr SE ígérete egyéni összetettben, és kedvenc szerén, felemás korláton is döntőbe szeretne jutni: − A válogatón is a korlát sikerült a legjobban. Gerendán hibáztam, az EYOF-ig azt még ki kell javítanom, hogy egyéni összetettben finálézzak, esetleg a dobogó közelében végezzek. Nagyon örülök, hogy sikerült a kvalifikáció, és várom, hogy összemérhessem magam Európa legjobbjaival. Bár jól indult az éve, hiszen Norvégián nemzetközi versenyen a magyar csapattal és egyéni összetettben is a dobogó legfelső fokára állhatott, Belgiumban, majd Svájcban térdsérülés miatt nem tudott a szerekhez lépni. Az azonban már a múlté, így nem hátráltatja a munkában, amely a következő két hétben Budapesten, a központi tornacsarnokban zajlik.